0 Blog & Events

 • Blog 15 nov

  Netwerken kun je leren, OTP helpt!

  De Promotiedagen in MartiniPlaza zijn de dagen om te netwerken. Voor de ‘gevestigde’ bedrijven dé gelegenheid om bij te praten. Voor jonge mensen op weg naar de toekomst een kans om netwerken te leren.
  OTP brengt (jeugdige) talenten en bedrijfsleven bij elkaar er van uitgaande dat ieder mens talenten heeft. Er is een belangrijke focus op stagebemiddeling. Gericht op het helpen van jonge mensen bij hun zoektocht naar hun werkzame toekomst. Sterk kijkend naar de wensen en mogelijkheden van werkgevers.

   

  Netwerken
  Verbinden van mensen begint met kennen en gekend worden. Netwerken is daarbij een sleutelwoord. De Promotiedagen die elk jaar begin november in MartiniPlaza worden georganiseerd, zijn bij uitstek de gelegenheid om met mensen en bedrijven in contact te komen: te netwerken! En wat is dan mooier om leren en doen bij elkaar te brengen.

  Lees meer
 • Blog 12 mei

  Girlsday is een landelijk initiatief om meisjes kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Op 13 april organiseerden wij de groninger variant met meisjes en jongens in de hoofdrol.

  Onbekend maakt onbemind is de gedachte achter Girlsday. Vrouwen zijn aanzienlijk minder vertegenwoordigd in technisch georiënteerde beroepen en de ICT. Zij weten vaak helemaal niet welke opleidingen en beroepen er bestaan. Doordat meisjes geen vrouwen kennen die in deze sectoren werken, hebben ze er geen goed beeld van. Door mee te doen aan Girlsday helpen bedrijven de blik van meisjes op bèta, techniek en ICT te verbreden. En wie weet, kiezen meiden daardoor wel voor een loopbaan in een technisch georiënteerd beroep of de ICT. 

  Lees meer
 • Blog 26 apr

  foto Mohammed De Bolster afbeelding Boris

  Drie dagen per week is Mohamed te vinden bij de Primera in Paddepoel. Vorig jaar, in de derde klas van De Bolster, heeft hij hier tijdens een snuffelstage al ervaring opgedaan. Dit is van beide kanten zo goed bevallen, dat hij hier nu het hele jaar stage mag lopen. Mohamed voelt zich bij de Primera als een vis in het water en hij doet zijn werk met veel enthousiasme.

  School vindt Mohamed maar niets; laat hem maar lekker in de praktijk bezig zijn. Hij doet bijna alle voorkomende winkelwerkzaamheden: kassa, pakketverzorging, lectuur wegzetten, artikelpresentatie enz. Hij doet zijn werk zo goed, dat we samen via Boris een maatwerkopleiding voor hem hebben samengesteld, waardoor hij straks een mooie praktijkverklaring kan krijgen. Hiermee kan hij overal laten zien welke werkprocessen hij beheerst.

  Wat is Boris en hoe gaat het in z’n werk?

  Lees meer
 • Blog 20 jan

  Marktonderzoek
  Heb jij  plannen om met jouw bedrijf de hele wereld te veroveren?
  Of anders toch in elk geval een deel van de wereld?

  Dan zijn wij op zoek naar jou en jouw bedrijf!

  Take your chance

  Wat is de deal?
  Voor 150 Bedrijfskunde MER studenten zijn wij op zoek naar een vijftal bedrijven met minimaal 20 werknemers die in noord Nederland zijn gevestigd.  Je hebt plannen en/of ideeën om je producten in het buitenland op de markt te brengen.
  De studenten worden onderverdeeld in projectgroepen van ca.  5 studenten.

  Deze studenten gaan vervolgens voor je aan de slag om voor jouw exportwens een marktonderzoek uit te voeren in zes verschillende landen en/of deelstaten waar je jouw producten wilt aanbieden.  Aan de hand van deze onderzoeken zullen ze jou een gefundeerd advies geven over de “do’s and dont’s” voor de exportplannen.

  Interesse?
  Heb jij interesse in zo’n onderzoek? Wil je weten of jouw exportwens realistisch is? Wil je gemotiveerde studenten een marktonderzoek laten uitvoeren?

  Neem dan contact op met Debby Tohata. Dit kan via 050-2103431 of debby@otp.nl. Zij vertelt jou er graag meer over.

  Lees meer
 • Blog 19 dec

  OTP heeft in het eerste half jaar van 2016 een aantal brainstormsessies gedaan met bedrijven op Kranenburg : de IT belt van Groningen. Deze IT bedrijven staan voor de uitdaging om talent te binden en boeien aan hun organisatie.

  Tijdens deze brainstormsessies bleek dat IT-organisaties in Groningen kampen met een tekort aan instroom van IT-talent. Vacatures zijn hierdoor moeilijk te vervullen en is er een krapte aan jong talent. Des te meer reden voor deze bedrijven om mee te doen aan activiteiten als Checkthebizz en Caroussel : dè events van het OTP om jeugd te enthousiasmeren voor diverse beroepen en sectoren.

  Twee keer per jaar organiseert OTP ook het event Django Girls om meiden te laten kennis maken met programmeren. De afgelopen 2 jaar hebben ruim 200 meiden kennis gemaakt met Django Girls: in 1 dag leren programmeren in Python. Binnenkort starten wij met een onderzoek onder alle deelnemers. We willen graag weten, wat deze eendaagse workshop hen heeft opgeleverd. Is er behoefte aan een vervolg? Kiezen ze nu voor een opleiding in de IT?

  Vijf HRM-studenten van de Hanzehogeschool (adviesgroep Avenir) voeren nu een onderzoek uit in opdracht van het OTP. Bij dit onderzoek willen wij inzicht krijgen welke HR-instrumenten toegepast kunnen worden om talent te binden en boeien. Het gaat er uiteindelijk om dat jong IT-talent behouden blijft voor de regio Groningen.

  Lees meer
 • Evenement 31 mrt

  INSCHRIJVING GESLOTEN, WEGENS OVERWELDIGEND SUCCES!

  Programmeren…. altijd al willen leren?

  Of een ver van mijn bed show voor jou?

  Wij bieden je een kans om op 23 april a.s. een workshop programmeren voor beginners te volgen. Django Girls is speciaal voor dames en meiden die in 1 dag willen leren programmeren! Het enige dat je nodig hebt is een portie gezonde nieuwsgierigheid, een laptop en goede kennis van de engelse taal. That’s it!

  Lees meer
 • Evenement 25 jun

  Van 16 t/m 19 september 2015 vindt de Holland Webweek plaats, een 4-daags ICT inspiratiefestival in Groningen. Tijdens het festival staan 8 thema’s centraal, waaronder Education. Voor dit thema is het OTP partner van de Holland Web Week. Het conferentiegedeelte voor onderwijs vindt plaats op donderdag 17 september 2015.

  Lees meer
Meer