Holland WebWeek: congres Education op 17 september 2015

Van 16 t/m 19 september 2015 vindt de Holland Webweek plaats, een 4-daags ICT inspiratiefestival in Groningen. Tijdens het festival staan 8 thema’s centraal, waaronder Education. Voor dit thema is het OTP partner van de Holland Web Week. Het conferentiegedeelte voor onderwijs vindt plaats op donderdag 17 september 2015.

 “Bring your own device (BYOD), the flipped classroom, wearables technologie en het Internet of Things.

Het zijn ICT gerelateerde termen en begrippen die morgen een grote rol gaan spelen in ons onderwijs. Wat betekent dat voor leerlingen en studenten, voor de opleidingen en wat zijn de gevolgen voor de docenten?

Pedro de Bruykere
Wij zijn blij u te kunnen melden dat Pedro de Bruykere als keynote spreker op de bühne staat tijdens dit event. Pedro is een gepassioneerd spreker en won in 2011 de Noordhoffprijs voor de beste lezing over onderwijs en werd door Vrij Nederland in 2013 omschreven als een van de meest invloedrijke onderwijsvernieuwers in Nederland. Hij is o.a. auteur van ‘Jongens zijn slimmer dan meisjes, en andere mythes over het onderwijs’. In 2015 verschijnt een nieuw boek van zijn hand, tijdens zijn presentatie zal hij daar vast een doorkijkje van geven.

Django XL
Naast de themadag Education tijdens de Holland Webweek organiseren wij samen met Django Girls Groningen op zaterdag 19 september 2015 Django Girls XL! 100 meiden gaan die dag leren programmeren in Django onder bezielende leiding van programmeurs uit de stad Groningen. Bedrijven als Goldmund Wyldebeast & Wunderliebe, Voys en Peperzaken zijn sponsoren van dit evenement.

Bent u benieuwd naar de rest van het programma van Holland Webweek? U leest hier meer http://www.hollandwebweekgroningen.nl/

Meer lezen?