Van bedrijfsbezoek tot accountmanager bij Virol

In de Spotlight: het verhaal van Bob Kellendonk, Accountmanager bij Virol

Op jonge leeftijd moet je al een richting en vervolgopleiding kiezen. Veel jongeren vinden dit lastig. Een goed beeld van de praktijk en mogelijke werkgevers is belangrijk voor de juiste keuze. En voor bedrijven levert tijdig zichtbaar zijn als interessante werkgever een bijdrage aan de werving van personeel op lange termijn.

In dit interview vertelt Bob Kellendonk over zijn loopbaan en waarom hij heeft gekozen voor Virol.

Bob heeft in 2015 meegedaan aan de vmbo Carrousel (tegenwoordig ChecktheBizz) en is nu werkzaam als account manager bij het Virol, waar hij destijds op bedrijfsbezoek is geweest.

Bob, hoe ben tijdens je middelbare school in aanraking gekomen met de praktijk?

Op het Dollard College was de Carrousel de enige keer dat we in aanraking kwamen met de praktijk. Tijdens mijn mbo opleiding heb ik drie keer stage gelopen.

Hoeveel bedrijven heb je bezocht en wat vond je ervan?

We konden kiezen uit ongeveer 50 bedrijven, daaruit heb ik drie bedrijven gekozen waar ik op bedrijfsbezoek ben geweest. Op die leeftijd snapte ik nog niet het belang ervan, ik was vooral blij dat ik even geen les op school had. De eerste twee bedrijfsbezoeken vond ik niet zo leuk omdat we slordig werden ontvangen, alsof we niet verwacht werden. Maar bij Virol vond ik het wel heel leuk en goed geregeld.

Waarom sprak het bedrijfsbezoek bij Virol je aan?

Wat mij vooral aansprak was het enorme bedrijf en het mooie verhaal er omheen. Iedereen heeft afval, dus je krijgt met veel verschillende klanten te maken. We kregen een rondleiding door de fabriek door de commercieel directeur en een vertegenwoordiger, het was allemaal heel professioneel geregeld. Tijdens dit bezoek heb ik echt een duidelijk beeld gekregen van wat Virol nou eigenlijk doet. Aan het einde van het bezoek gaf de directeur aan dat we contact mochten opnemen als we op zoek waren naar een stage, dit is mij altijd bijgebleven.

Heb je daar ook iets mee gedaan?

Ik heb het idee altijd in mijn achterhoofd gehouden. In 2016 ben ik begonnen met mijn opleiding Junior Accountmanager op het Alfa-college. Toen ik mijn eerste stageplek moest zoeken was Virol het eerste bedrijf waar ik aan dacht. Ik heb toen weer contact opgenomen en ik mocht hier toen stagelopen. Daarna heb ik nog bij twee andere bedrijven stage gelopen. En na mijn opleiding belde ik voor mijn toenmalige werk met Virol voor een afvalcontainer. Zo ben ik weer in contact gekomen en is het balletje opnieuw gaan rollen. Sinds augustus ben ik nu werkzaam als accountmanager bij Virol.

In hoeverre heeft de Carrousel je geholpen bij je studiekeuze?

Ik weet niet of het direct heeft bijgedragen aan mijn studiekeuze, ik had namelijk al interesse in sales. Mijn vader zit ook in de verkoop en dat leek mij ook altijd al leuk. Na het bezoek bij Virol ben ik hier wel steeds meer op gaan focussen en ging ik mij verdiepen in de functie van accountmanager. Ik heb ook andere accountmanagers gesproken, voordat ik heb gekozen voor de vervolgopleiding. 

Wat zou je bedrijven aanraden die mee doen met de evenementen van OTP?

Het klinkt heel cliché, maar zorg dat je als bedrijf een goede indruk achterlaat. Laat duidelijk merken dat je openstaat voor de leerlingen, bijvoorbeeld door te zeggen dat ze je mogen benaderen voor een stage.

Ook zichtbaar worden als interessante werkgever?

Auteur:

    • Simone Laan

    • projectmedewerker
    • simone@otp.nl
    • 050-2103431

Meer lezen?