Uitleg ChecktheBizz

Welk profiel kies jij? ChecktheBizz helpt jou bij je keuze! Op 31 januari, 1, 7 en 8 februari 2019 vindt ChecktheBizz plaats.
Neem een kijkje achter de schermen bij Yspeert Advocaten, maak kennis met de sector economie bij ABN AMRO of krijg een duidelijk beeld van de gezondheidszorg bij het Martiniziekenhuis.
Havo-3 leerlingen maken op 31 januari en 7  februari 2019 kennis met verschillende Groningse bedrijven en hbo-functies. Op 1 en 8 februari 2019 zijn vwo-leerlingen aan de beurt en maken kennis met wo-functies in de stad.

Wat is ChecktheBizz?

Het kiezen van je profiel is een belangrijk moment. Je profielkeuze bepaalt immers voor een groot deel de mogelijkheden voor een vervolgstudie en beroep. ChecktheBizz (check de business) is een
kennismaking met de praktijk: welke mogelijkheden zijn er in een ziekenhuis en welke opleidingen heb je daarvoor nodig? Welk profiel kan ik het beste kiezen als ik later bij een architektenbureau wil werken? Wat doet een ict-medewerker en verdien je daar veel geld mee?

Tijdens ChecktheBizz bezoek je twee bedrijven in de stad Groningen. Tijdens de bezoeken maak je kennis met het bedrijf. Dit kan zijn in de vorm van een presentatie, een rondleiding en het uitvoeren van opdrachten. Het doel van ChecktheBizz is dat je een indruk krijgt van beroepen die je leuk vindt of juist niet leuk vindt. Wij hopen dat deze bedrijfsbezoeken je helpen bij het maken van de juiste profielkeuze!

Hoe werkt het?

Er doen verschillende bedrijven en instellingen mee met ChecktheBizz. Jouw school heeft al aangegeven mee te doen met ChecktheBizz. Havo-leerlingen doen mee op 31 januari en 7 februari 2019.
Vwo-leerlingen doen mee op 1 en 8 februari 2019. Bij je inschrijving laat je weten in welke sector je een bedrijf wilt bezoeken. Je kunt kiezen uit zeven sectoren.

De bedrijven die je gaat bezoeken zitten in de volgende sectoren:
1. Apps en webdevelopment (IT)
2. Economie, ondernemerschap en recht
3. Recreatie en toerisme
4. Gezondheidszorg
5. Onderwijs, gedrag en maatschappij
6. Communicatie en marketing
7. Natuur en technologie

Twee bedrijfsbezoeken

Eind januari ontvang je bericht welke 2 bedrijven je gaat bezoeken. Natuurlijk houden we zoveel mogelijk rekening met je voorkeuren. Dus als je Gezondheidszorg als eerste voorkeur hebt
opgegeven, dan kan je bijv. op bezoek bij het UMCG, Martiniziekenhuis, Zorggroep Groningen etc.
ChecktheBizz start alle dagen om 8.30 uur met een aftrap in de grootste zaal van Kinepolis. Van daaruit ga je op de fiets naar de bedrijven. Elk bedrijfsbezoek duurt vijf kwartier.
ChecktheBizz begint om 8.30 uur en eindigt om 13.00 uur.