Loopbaanoriëntatie

Goed onderwijs sluit aan op de praktijk

Het is heel belangrijk om jongeren goed te begeleiden bij het maken van een toekomstbestendige keuze. Als school heb je de verantwoordelijkheid om naast goed onderwijs de leerlingen te helpen met Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB).

Hoe organiseer je dit naast de drukke planning binnen het onderwijs? Daar ondersteunen we bij door het organiseren van (online) bedrijfsbezoeken tijdens ChecktheBizz en gastlessen.

Loopbaanoriëntatie evenement ChecktheBizz

Wat werkt er beter dan een kijkje achter de schermen bij verschillende bedrijven? Leerlingen krijgen zo een goed beeld van hoe het in de praktijk werkt. Ze leren wat voor beroepen en bedrijven er zijn. Met deze insteek organiseren we sinds 2008 ChecktheBizz en Carrousel. Vanaf 2020 valt dit samen onder de noemer ChecktheBizz. We hebben een groot netwerk van bedrijven die jaarlijks meedoen. De beroepsoriëntatie evenementen organiseren we voor alle niveaus binnen het voortgezet onderwijs en het mbo.

  • ChecktheBizz vmbo
  • ChecktheBizz havo
  • ChecktheBizz vwo
  • ChecktheBizz mbo

“We kregen een rondleiding door de fabriek door de commercieel directeur en een vertegenwoordiger, het was allemaal heel professioneel geregeld. Tijdens dit bezoek heb ik echt een duidelijk beeld gekregen van wat Virol doet. Aan het einde van het bezoek gaf de directeur aan dat we contact mochten opnemen als we opzoek waren naar stage, dit is mij altijd bijgebleven. Inmiddels werk ik bij Virol als Accountmanager.”

Bob Kellendonk – deelnemer ChecktheBizz

Gastlessen & gastsprekers

Er komt een gastspreker uit de praktijk zijn ervaringen delen met de leerlingen. Ze maken de gastles interactief en leerlingen kunnen gerichte vragen stellen. Zo krijgen de leerlingen een goed beeld van een beroep / sector. Ook wanneer het niet mogelijk is om bij een beroep mee te kijken. Een gastles kan bij jullie op school of op een andere locatie en duurt meestal 1 tot 2 uur.

Ieder jaar verbinden wij 2.500 leerlingen van 20 scholen met ruim 600 bedrijven!

Deelnemen als school of meer informatie? Neem contact met ons op.