0 Blog & Events

 • Nieuws 23 jun

  Even voorstellen.. Sven Spijkerman

  We stellen je graag voor aan onze nieuwe collega Sven Spijkerman. Sven is deze maand als nieuwe onderwijsadviseur vanuit Openbaar Onderwijs Groningen begonnen bij het OTP. Hij neemt de rol van Dorien de Boer over en zal de schakel zijn tussen OTP en de scholen van Openbaar Onderwijs Groningen. 

  Lees meer
 • Nieuws 13 mei

  9 tips voor het organiseren van een bedrijfsbezoek

  Organiseer jij een bedrijfsbezoek voor jongeren? Of wil je dit gaan doen om ze enthousiast te maken voor je bedrijf? In dit blog geven we je negen praktische tips voor de invulling van je programma. Zo maak jij een onvergetelijke indruk!

  Lees meer
 • Nieuws 14 apr

  Studiekeuze maken? Tips voor het kiezen van een mbo-, hbo- of wo-opleiding

  Zit jij in het laatste jaar van het vmbo, havo of vwo? En ben je aan het kijken naar een vervolgstudie? In dit blog geven we je tips en verwijzen we naar opendagen, meeloopdagen en studieadvies van onderwijsinstellingen in Groningen/Leeuwarden.

  Lees meer
 • Evenement 24 mrt

  Leerlingen in Oost-Groningen op bedrijfsbezoek

  Vanuit het Dollard College, Ubbo Emmius en Winkler Prins zijn 350 derde en vierdejaars vmbo TL/ mavo-leerlingen op bedrijfsbezoek in Oost-Groningen geweest van 21 t/m 24 januari. We hebben 1.050 bezoeken georganiseerd bij 104 organisaties. Het was weer een succes, we delen graag een aantal reacties van leerlingen en bedrijven.

  Lees meer
 • Nieuws 24 mrt

  Maak kennis met Ingrid Veldscholten onze nieuwe OTP-collega

  Vanaf 1 maart is Ingrid Veldscholten begonnen als manager bij het OTP. We stellen haar graag aan je voor.

  Lees meer
 • Nieuws 24 mrt

  Nieuwe OTP-ers!

  Een nieuwe periode, twee nieuwe enthousiaste stagiaires! Vanaf 10 februari zijn Ashley en Quinty bij ons gestart aan hun managementstage. Ze stellen ze zich hier aan je voor.

  Lees meer
 • Evenement 24 mrt

  Vmbo KB/BB Carrousel bekijk de deelnemende bedrijven!

  De afgelopen 3 maanden hebben er weer vele bezoeken plaatsgevonden in het kader van de vmbo KB/BB Carrousel. Zo’n 300 leerlingen volgden gastlessen of gingen bij verschillende instanties op bedrijfsbezoek. De volgende organisaties hebben de afgelopen periode deelgenomen in Groningen & Oost-Groningen:

  Lees meer
 • Evenement 24 mrt

  86 bedrijven in contact gebracht met jong talent - vmbo Carrousel 2020

  Hoe kom je in contact met je potentiële werknemers? En hoe kies je als vmbo-leerling de juiste vervolgopleiding? Dit brengen we samen tijdens de vmbo Carrousel! Het evenement waarbij we 86 bedrijven en ruim 300 vmbo-leerlingen met elkaar in contact hebben gebracht door middel van bedrijfsbezoeken.  

  Lees meer
 • Evenement 24 mrt

  ChecktheBizz 2020: 50 bedrijven en ruim 900 leerlingen verbonden!

  ChecktheBizz 2020, een succesvolle editie met 50 deelnemende bedrijven, ruim 900 leerlingen van 6 verschillende scholen en 114 enthousiaste begeleiders. Goed voor maar liefst 148 bedrijfsbezoeken op 30, 31 januari, 6 en 7 februari. Lees hier de ervaringen.

  Lees meer
 • Evenement 18 dec

  Van bedrijfsbezoek tot accountmanager bij Virol

  In de Spotlight: het verhaal van Bob Kellendonk, Accountmanager bij Virol

  Onlangs liepen we Bob tegen het lijf bij de stand van Virol tijdens de Promotiedagen in Groningen. We raakten aan de praat over de Carrousels, dat kende hij wel. Bob heeft namelijk meegedaan aan de vmbo Carrousel in 2015 en is nu werkzaam bij het bedrijf waar hij 4,5 jaar geleden voor het eerst mee in aanraking kwam. In dit interview vertelt hij over zijn loopbaan.

  Lees meer
Meer