Alle hens aan dek voor MBO stages!

Alle hens aan dek voor MBO stages!

Het is ontzettend mistig , als ik in de vroege ochtend naar de Euroborg fiets.

Mijn fiets parkeer ik aan de Boumaboulevard en ik loop het prachtige ‘nest’ van het Alfa-College binnen. Ik heb een taak: 26 jongeren er van doordringen dat ze alles uit de kast moeten halen.

We hebben een gezamenlijke missie : er moeten meer MBO stages gecreëerd worden! In de hal op de vijfde verdieping zitten de jongeren al op mij te wachten. Uit mijn ooghoek zie ik een jongeman zichzelf nog snel met deo sprayen.

De workshop Personal Branding die ik geef gaat over : Hoe zorg je voor een goede eerste indruk ? Netwerken, hoe doe je dat? Hoe zorg je er voor dat offline – en online netwerken elkaar versterken? Hoe kom jij bovenaan de stapel met sollicitanten?

De klas is oprecht geïnteresseerd. Ik merk dat ze ‘eager’ zijn, maar het spannend vinden. Ze voelen de noodzaak om hard aan de slag te gaan: zonder stage, geen inbedding van de theorie. Zonder stage, geen persoonlijke ontwikkeling. Zonder stage geen diploma.

Halverwege de les krijg ik al 2 Linkedin uitnodigingen in mijn mailbox. Ik word er blij van. Nu, 3 dagen later, staat de teller op 6 connecties. Ik ben trots. Gisteren werd ik aangenaam verrast door de geplaatste update van Thomas: ‘Wie helpt mij aan een MBO stageplaats financiële administratie?’

Precies zoals ik hem had geleerd , ontving ik van hem een persoonlijk bericht met het verzoek of ik zijn update wilde sharen. Ik glim.

Helpt u ook mee ? Hoe ?

Creëer een MBO stage bij uw bedrijf. U gaat er vast van glimmen……..

 

Kenmerken: financiële administratie , MBO, februari 2015 t/m juni 2015

 

@Irma Noorbergen , senior creative consultant
10 november 2014

 

Meer lezen?