Een nieuw gezicht bij Stichting OTP!

Sinds half maart versterkt Maryciel Bakker het team van Stichting OTP. Ze houdt ervan anderen te stimuleren om het beste bij zichzelf naar boven te halen, processen te verbeteren en mensen met elkaar te verbinden. Benieuwd geworden naar wie deze vliegende keep is? We stellen onze nieuwe collega graag aan je voor!

Hi! Mijn naam is Maryciel, woon in Groningen en ik word gelukkig wanneer ik anderen zie floreren. Wanneer talent echt de kans krijgt.

Dit is dan ook de rode draad in mijn leven. Als kind was ik al bezig met hoe “issues” toch echt anders konden. Mijn moeder noemde mij een wereldverbeteraar en een ondernemer. Alle ideeën was ik gelijk aan het vermarkten. Toen mijn ouders ervoor kozen om mij als tiener mee te nemen op reis naar Bolivia, kwam ik in (cultuur)shock thuis. Als 19-jarige ben ik teruggegaan, alleen, om de taal te leren en als vrijwilliger bij te dragen aan de toekomst van het land door het verzorgen en onderwijzen van kleuters. Ook nu met mijn 36 jaar kenmerkt dit verhaal mijn karakter: de intrinsieke motivatie om mensen, jong en oud, te stimuleren en opties te bieden om kansen te grijpen.

Daarnaast streef ik naar optimalisatie van producten of diensten op basis van de behoeften van de gebruiker. Dit sterke gevoel voor productontwikkeling heeft ertoe geleid dat ik in 2009 mijn Bachelor of Science in Integral Product Development heb behaald. Deze studie staat beter bekend als Human Technology. Om mijzelf als optimale intermediair in te zetten heb ik daarnaast een minor in internationale communicatie, media en eventmanagement gedaan.

Met veel verschillende interesses en ervaringen ben ik in staat om te innoveren en te verbinden op het snijvlak van verschillende gebieden en dit te vertalen naar concepten, projecten en strategieën. Deze kunst van het verbinden en vertalen is niet altijd een gegeven. Stichting OTP zet zich hier sterk voor in en daarom zie ik een goede match tussen mijn waarden en die van Stichting OTP.

Werkervaring heb ik de afgelopen jaren opgedaan bij commerciële partijen in de techniek en IT. Van projecten tot ontwikkeling, accountmanagement tot aan strategische planningen. De menselijke maat wist ik daar te combineren door in mijn rol als vertrouwenspersoon en als team lead. Naast mijn werk draait mijn leven vooral om mijn dochters, man en husky. Ik ben dan ook veel in de natuur te vinden of langs de zijlijn.

Nu kies ik ervoor om met mensen voor mensen te werken en ik ben er trots op mij aan te sluiten bij het team van Stichting OTP!

Saskia van Ham namens het bestuur van Stichting OTP:

“Wij zijn zeer verheugd om Maryciel toe te voegen aan ons team. Met haar werkervaring in het bedrijfsleven, enthousiasme voor het onderwijs en opleiding op het vlak van mens en techniek hebben we de juiste match gevonden.”

Benieuwd naar de rest van het team?

Team