IT sector aantrekkelijk maken voor jongeren en meiden

Voor het jaar  2015 hebben we ons ten doel gesteld om meer jongeren en meiden te enthousiasmeren voor de IT sector. De kans op werk in Groningen bij een Online – of IT bedrijf is namelijk groot en zal naar verwachting in de toekomst nog meer toenemen. Dat is voor een aantal IT  en Online bedrijven ook een bewuste reden om mee te doen met ons jaarlijkse event Checkthebizz namelijk jongeren enthousiasmeren voor de sector! Het eerste half jaar van 2015 hebben we diverse activiteiten en events (mede)geïnitieerd, die bijdragen aan deze doelstelling.

We delen ze graag …..

‘Dream Code & Create , Your website in one Day’
 In samenwerking met Django Girls Groningen en het Groningse bedrijf Goldmund Wyldebeast & Wunderliebe organiseren wij 3 keer per jaar Django Girls. Ons doel is om vrouwen en meisjes te laten ervaren hoe leuk de wereld van techniek en informatica is. Onder begeleiding van een coach leren meiden  in 1 dag programmeren in Django.

Ook Voys en Peperzaken zijn partners door het leveren van coaches tijdens het evenement. De coaches begeleiden een groep van 3 tot 4 meiden. Als je het hele programma hebt uitgevoerd, dan staat aan het einde van de dag je website online.

Django Girls XL tijdens Holland Web Week
Tijdens de Holland WebWeek op zaterdag 19 september a.s. organiseren wij een Django Girls XL. Tijdens deze workshop zullen 100 meiden leren programmeren in Django.

Ken je iemand die mee wil doen of doe je zelf mee? Meld je nu aan via : www.djangogirls.com/groningen

Meer informatie over het festival vind je hier : www.thwwg.nl/saturday

Girls Who Like Code
Na de vorige workshopsessies van Django Girls Groningen is er een nieuw initiatief ontstaan.
Liesbeth Bevelander, Laura Dijkstra, Arlette Reneman & Hanneke Laaning hebben een code club opgericht, namelijk : Girls who like code. Een Codeclub in Groningen voor girls die hun programmeer skills verder willen ontwikkelen. Ze houden sessies bij het Launch Café en Goldmund Wyldebeast & Wunderliebe.

Wil je mee doen? Of meer informatie? Check : www.girslwholikecode.nl  of ga naar hun Facebookpagina!

Groningen  Programmeert
Ook vinden wij het belangrijk dat kinderen  leren programmeren. Wij zijn partner van ‘Groningen Programmeert’. Een initiatief van Jan Salvador van der Ven en Kevin de Vette, beiden als ondernemer actief in de IT wereld. Groningen Programmeert stelt zich ten doel om alle leerlingen (groepen 7 en 8)  van de basisscholen in Groningen te leren programmeren.

Heeft u als school belangstelling om deel te nemen ? Of wilt u meer informatie over dit project? Nieuwsgierig? De heren gaan graag met u in gesprek!

Stuur een mail via : mail@groningenprogrammeert.nl  Of kijk op de website: www.groningenprogrammeert.nl

Meer lezen?