Maak kennis met Marieke!

Sinds begin dit jaar is Marieke Kuipers de schakel tussen het CSG en Stichting OTP. Maak kennis met onze nieuwe onderwijsadviseur!

Wat leuk dat je begonnen bent bij het OTP! Kun je iets meer over jezelf vertellen?

Ik ben Marieke Kuipers, 36 jaar en werk op het CSG Augustinus. Vier dagen in de week verzorg ik daar de lessen Lichamelijke Opvoeding. Hiernaast heb ik een rol als beeldcoach, hierbij haal ik veel enthousiasme uit het begeleiden van collega’s. In mijn vrije tijd besteed ik veel aandacht aan mijn gezin en familie. We zijn allemaal sportief ingesteld dus vaak te vinden aan de zijlijn, op het speelveld of in de sportkantine.

Wat is je eerste indruk van Stichting OTP?

Binnen Stichting OTP ben ik warm en hartelijk ontvangen. Wat mij opvalt bij jullie op de werkplek is de energie die jullie uitstralen. Een jong team die er samen tegen aan gaan. Ik draag graag een steentje bij en zet mij in waar het kan en nodig is.

Welke kansen zie jij in de samenwerking tussen onderwijs en ondernemers?

Door jongeren vaker jouw organisatie te laten zien creëer je zichtbaarheid. Ik geloof namelijk sterk in de kracht van herhaling. Hierbij zie ik een kans voor onze stichting om werkgevers op bezoek te laten komen op school. Misschien dat dit kan in de vorm van een “jonge(ren) ondernemersgroep”. Waar jongeren zich kunnen aansluiten bij een netwerk van ondernemers en ze eens per drie maanden met elkaar in gesprek gaan. Hier kunnen ze bespreken wat er leeft onder jongeren, welke vragen hebben zij als het gaat om de arbeidsmarkt etc. Echt een mentor/coachrol vanuit de praktijk. Vanuit dit netwerk kunnen we dan bezoeken, stages etc. organiseren.