Netwerken tijdens je ontbijt! – BusinessMeetUp OTP

Om 8 uur kom ik binnenlopen en komt de geur van koffie en broodjes me tegemoet. Gelukkig had ik niet ontbeten, want aan de rijkelijk gevulde tafel te zien was dit ook niet nodig. Ik ben uitgenodigd voor De BusinessMeetUp van het OTP,  netwerken terwijl je ontbijt!

De ontbijtsessie, georganiseerd voor een deel van de relaties van OTP, begint goed! Voor me staat een groepje mensen al flink te socializen en wordt er druk handen geschud. De groep bestaat uit een mix van het bedrijfsleven en het onderwijs, dus veel diversiteit.

 

Niet over je werk praten?
Rond kwart over 8  schuiven we aan en krijgen we de opdracht (om onder het genot van een broodje) de eerste vijf minuten NIET over werk te praten. Een lastige opgave voor velen, maar ook relaxed, want ‘het is nog vroeg’. Hierna volgt een voorstelronde, waar iedereen iets over zijn/haar werk vertelt, nú mag het. Al snel hierna komen de gesprekken weer op gang en zit iedereen gezellig met elkaar te praten. Men probeert uit te vogelen of ze wat voor elkaar kunnen betekenen, de nodige visitekaartjes worden uitgedeeld en koffie-afspraken worden gepland. Netwerken dus!

 

foto BMU

De tijd vliegt
Regelmatig krijgen we de opdracht van stoel te switchen, zodat iedereen zoveel mogelijk verschillende mensen spreekt. De tijd vliegt voorbij tot er plotseling verschrikt naar de klok wordt gekeken.

‘Ik vond het een leuke, prettige, informele netwerkbijeenkomst’,

‘Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt, maar ik vond het een leuk en inspirerend begin van de dag’ en

‘wat een mooie mix van bedrijven en het onderwijs’,

zijn een aantal enthousiaste reacties. Snel worden er nog wat visitekaartjes overhandigd, waarna iedereen met een tevreden gezicht weer naar zijn werk snelt. Een fris begin van de (net)werkdag is in the pocket!

Meer lezen?