Studenten Ondernemersacademie vinden inspiratie en passie bij NOVO HOUT

Op uitnodiging van het bestuur van de VBGW (Vereniging Bedrijvenparken Groningen West) namen studenten van Ondernemersacademie Groningen en leden van VBGW op 23 februari jl.  een kijkje in de werkplaats van NOVO Hout.

De werkplaats is onderdeel van Zorgpost Dagbesteding Groningen. In de houtwerkplaats maken cliënten tal van producten op ambachtelijke wijze zoals; tafels, bijzettafels, stoelen, boeren banken, krukken verschillende soorten vogel- en vlinderhuisjes, (fiets)kratjes en bloembakken. Daarnaast leveren ze houtbriketten voor de open haard, houtkachel en vuurkorf. Voor NOVO Hout staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

De genodigden werden verwelkomd door verenigingsmanager Nico Borgman met een hapje en drankje. Ook deze zijn gemaakt door cliënten van NOVO. Linda ter Veld, Zorgposthoofd van NOVO Vinkhuizen, gaf een nadere toelichting over NOVO met een kort informatief filmpje. Eén van de enthousiaste NOVO Hout medewerkers gaf een rondleiding door de werkplaats.

De studenten van Ondernemersacademie werden geïnspireerd door de passie van de cliënten en het bezoek werd als interessant en informatief ervaren. Tijdens de afsluitende borrel hebben de studenten goede contacten kunnen leggen met de ondernemers en medewerkers.

Meer informatie over NOVO Hout vind je op http://www.novo.nl/locaties/groningen/novo-hout/

Meer lezen?