Gezocht: stage voor opleiding Mediavormgeving

Wij zoeken
stages voor leerlingen van de opleiding Mediavormgeving.

De opleiding Mediavormgeving kent twee uitstroomrichtingen waarin examen gedaan wordt, nl. Animatie & Audiovisuele Vormgeving en Grafische Vormgeving. De opleiding wordt uitgevoerd op het Alfa-college aan de Boumaboulevard en wordt door een heleboel creatieve studenten gevolgd. Een belangrijk deel van de opleiding is een stage, maar er zijn bijna geen stageplekken!

Infographics
Jammer, want juist tijdens een stage leren studenten leren ontzettend veel. De studenten kunnen al veel, zoals flyers en posters maken, websites vormgeven, communiceren met klanten, samenwerken, brainstormen, logo’s ontwerpen, werken met programma’s als Illustrator en Photoshop, programmaboekjes en infographics maken. Daarnaast kunnen ze werken met geluid en beeldmateriaal. Tijdens een stage willen ze nóg meer leren of zich nog verder ontwikkelen.

Eigentijds
Ze hebben hiervoor begeleiding nodig van een praktijkopleider binnen een bedrijf. Dit is echt een noodzaak, anders mogen ze volgens wettelijk bepaalde eisen niet stage lopen bij dat bedrijf. Mogelijke stage plekken voor studenten zijn: een drukkerij, film- of fotostudio’s, grafische vormgevingsbedrijven of bedrijven die veel met social media werken. Kortom, bedrijven met eigentijdse opdrachten. De bedrijven mogen in de gehele provincies Groningen en Drenthe zitten.

Heeft u een creatieve achtergrond?
De belangrijkste voorwaarde is dus dat er een praktijkopleider moet zijn binnen het bedrijf die een creatieve opleiding heeft genoten, ervaring heeft binnen dit werkveld of de competenties binnen dit vakgebied bezit. Daarnaast moet hij of zij 3 à 4 keer in de week een contactmoment kunnen hebben met de student (intensieve dagelijkse begeleiding is niet nodig).

Heeft u nog een leuke stage plek én voldoet u aan de voorwaarden? Neem dan snel contact op met Erik Kloosterman: erik@otp.nl

 

Meer lezen?