Ben jij opzoek naar een stage, maar heb je niet gevonden wat je zocht? Schrijf je dan hier in

Innovatiespotter zoekt een creatieve marktonderzoeker

Bedrijfsprofiel

Ben je nieuwsgierig naar de laatste (technologische) ontwikkelingen en wil je werken aan de grootste database met Nederlandse innovators? Dan is deze vacature iets voor jou!

Grote maatschappelijke uitdagingen hebben één ding gemeen: innovatieve (technologie)bedrijven spelen een cruciale rol om deze uitdagingen op te lossen. Maar welke bedrijven zijn dat? Wie werken aan klimaat-, energie-, voedsel-, zorg- en veiligheidsoplossingen en wat is hun rol?

De Innovatiespotter is expert in het opsporen van (technologische) innovaties bij het MKB. Door toepassing van big-data-technologie worden dagelijks online gegevens over alle 1,8 miljoen bedrijven in Nederland verzameld. Machine learning-technologie analyseert vervolgens deze gegevens en clustert bedrijven bij alle denkbare innovaties, technologieën of (Topsector)thema’s. Zo selecteert de Innovatiespotter bedrijven met relevante ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie, chemie, water, logistiek, blockchain, robotica, et cetera.

Bedrijfscultuur

Het Innovatiespotterteam is internationaal, interdisciplinair en ambitieus. Er zijn korte lijnen en we hebben geen 9-5 mentaliteit. Er wordt veel gelegenheid geboden tot kennisdeling en samenwerking met andere disciplines.

Functie omschrijving

Wil jij je kennis in praktijk brengen en een marktonderzoek opzetten voor een innovatief product? Lees dan verder, want deze stage is zeker iets voor jou! Samen met het Lectoraat Inkoopmanagement van de Hanzehogeschool ontwikkelen we een app, gebaseerd op de data van de Innovatiespotter. Deze app helpt ondernemers bij het zoeken naar samenwerkingspartners. Ondernemers kunnen straks in een gebruiksvriendelijke omgeving de meest geschikte innovatiepartner vinden.

Daarom zijn we op zoek naar een marktonderzoeker die contact legt met potentiële klanten en over deze groep informatie verzamelt. Je kunt hiervoor een vragenlijst uitzetten, bijeenkomsten organiseren voor de doelgroep, of… hoe wil jij dit aanpakken?!

Je maakt eerst kennis met ons zoeksysteem om bedrijven op te sporen, zodat je leert hoe dit proces werkt. Vervolgens leer je de Innovatiespotter in te zetten voor de doelgroep waarvoor je onderzoek doet.

Functie-eisen

• Je doet een bedrijfskundige studie
• Je bent geïnteresseerd in (technologische) innovatie en/of in duurzame energie
• Je bent creatief en in staat om buiten de gebaande paden om contact met de doelgroep te krijgen voor relevante gegevens.

Je leert snel, bent intrinsiek gemotiveerd, kunt goed zelfstandig werken en je beschikt over probleemoplossend vermogen.

Verder ben je:
• analytisch en reflectief ingesteld
• een communicatieve teamplayer
• planmatig en nauwkeurig in je aanpak

Wij bieden:

Je krijgt inzicht in Nederlandse innovatie- en technologie-oplossingen van de toekomst. Je maakt kennis met belangrijke spelers in het Nederlandse innovatie- en technologielandschap en je betrekt hen bij je onderzoek. Daarmee leg je een interessante basis voor het vervolg van je carrière! Je wordt begeleid door innovatie-experts. Bij je onderzoek krijg je ondersteuning van een gepromoveerd bedrijfskundige en methodoloog. Elke 2 á 4 weken organiseren we interdisciplinaire kennissessies, waardoor je ook met andere vakgebieden kennis maakt. Na afloop is er kans op een baan binnen het bedrijf.

Van:

Tot:

Velden met een * zijn verplicht