Ben jij opzoek naar een stage, maar heb je niet gevonden wat je zocht? Schrijf je dan hier in

Innovatiespotter zoekt een nieuwsgierige onderzoeker voor innovatieve startups

Bedrijfsprofiel

Ben je nieuwsgierig naar de laatste (technologische) ontwikkelingen en wil je werken aan de grootste database met Nederlandse innovators? Dan is deze vacature iets voor jou! Grote maatschappelijke uitdagingen hebben één ding gemeen: innovatieve (technologie)bedrijven spelen een cruciale rol om deze uitdagingen op te lossen. Maar welke bedrijven zijn dat? Wie werken aan klimaat-, energie-, voedsel-, zorg- en veiligheidsoplossingen en wat is hun rol? De Innovatiespotter is expert in het opsporen van MKB bij innovatie-, technologie- en duurzaamheidsthema’s. Dagelijks worden daarvoor online gegevens over 1,8 miljoen bedrijven in Nederland verzameld. Een team van data scientists analyseert deze gegevens met hulp van Big Data en Machine Learning en clustert de resultaten bij alle denkbare thema’s. Zo vindt de Innovatiespotter bedrijven bij (Topsector)thema’s als duurzame energie, agro-food, health, water, logistiek, IT, high tech, blockchain, et cetera.

Bedrijfscultuur

Het Innovatiespotterteam is internationaal, interdisciplinair en ambitieus. Er zijn korte lijnen en we hebben geen 9-5 mentaliteit. Er wordt veel gelegenheid geboden tot kennisdeling en samenwerking met andere disciplines

Functie omschrijving

Elk jaar wordt veel geïnvesteerd in start-ups en in start-up-ondersteuning. Dat begint al op de kennisinstellingen. Vrijwel elke student krijgt onderwijs in ondernemerschap. Dat levert regelmatig succesvolle jonge groeibedrijven op. Tussen het eerste idee en het moment dat de eerste medewerker wordt aangenomen gaan ideeën nog vaak helemaal op de schop. Hoe verloopt zo'n proces van idee tot serieus bedrijf? Daar willen we graag meer van weten. We willen met deze kennis meer informatie van startups in de Innovatiespotter verwerken. Ben jij net zo nieuwsgierig als wij? Meld je dan aan voor deze stage!

Functie-eisen

• Je volgt een bedrijfskundige studie
• Je bent geïnteresseerd in (technologische) innovatie en in ondernemerschap.
• Je hebt interesse in regionaal en landelijk innovatiebeleid.

Je leert snel, bent intrinsiek gemotiveerd, kunt goed zelfstandig werken en je beschikt over probleemoplossend vermogen.

Verder ben je:
• analytisch en reflectief ingesteld
• een communicatieve teamplayer
• planmatig en nauwkeurig in je aanpak.

Wij bieden:

Je krijgt inzicht in Nederlandse innovatie- en technologie-oplossingen van de toekomst. Je maakt kennis met belangrijke spelers in het Nederlandse innovatie- en technologielandschap en je betrekt hen bij je onderzoek. Daarmee leg je een interessante basis voor het vervolg van je carrière! Je wordt begeleid door innovatie-experts. Bij je onderzoek krijg je ondersteuning van een gepromoveerd bedrijfskundige en methodoloog. Elke 2 á 4 weken organiseren we interdisciplinaire kennissessies, waardoor je ook met andere vakgebieden kennis maakt. Na afloop is er kans op een baan.

Van:

Tot:

Velden met een * zijn verplicht