Ben jij opzoek naar een stage, maar heb je niet gevonden wat je zocht? Schrijf je dan hier in

Innovatiespotter zoekt een Software engineer

Bedrijfsprofiel

Ben je nieuwsgierig naar de laatste (technologische) ontwikkelingen en wil je werken aan de grootste database met Nederlandse innovators? Dan is deze vacature iets voor jou!

Grote maatschappelijke uitdagingen hebben één ding gemeen: innovatieve (technologie)bedrijven spelen een cruciale rol om deze uitdagingen op te lossen. Maar welke bedrijven zijn dat? Wie werken aan klimaat-, energie-, voedsel-, zorg- en veiligheidsoplossingen en wat is hun rol?

De Innovatiespotter is expert in het opsporen van (technologische) innovaties bij het MKB. Door toepassing van big-data-technologie worden dagelijks online gegevens over alle 1,8 miljoen bedrijven in Nederland verzameld. Machine learning-technologie analyseert vervolgens deze gegevens en clustert bedrijven bij alle denkbare innovaties, technologieën of (Topsector)thema’s. Zo selecteert de Innovatiespotter bedrijven met relevante ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie, chemie, water, logistiek, blockchain, robotica, et cetera.

Bedrijfscultuur

Het Innovatiespotterteam is internationaal, interdisciplinair en ambitieus. Er zijn korte lijnen en we hebben geen 9-5 mentaliteit. Er wordt veel gelegenheid geboden tot kennisdeling en samenwerking met andere disciplines.

Functie omschrijving

We maken gebruik van talrijke bronnen om informatie voor de Innovatiespotter te verzamelen. Welke structuren ontdek je in de data? We dagen je uit je bevindingen om te zetten in een voor de Innovatiespotter bruikbare format. De verkregen data moet vervolgens na controle toegevoegd worden aan onze datasets. Een soms eenvoudig en soms complexe taak, die nauwkeurigheid vereist. Zie jij ook nog kans de output van de software te testen? Of vinden we samen andere ontwikkelrichtingen?

Functie-eisen

• Je bent een developer die goed is in PHP, SQL, Javascript.
• Je bent iemand die gestructureerd en nauwkeurig werkt en met een gedegen IT-achtergrond je talenten wilt inzetten.
• Je werkt samen aan een webscraper, waarbij de uitdaging is om het snel, nauwkeurig en efficiënt te doen.
• Daarnaast wil je je op inhoud ontwikkelen. Je staat open voor het experimenteren met verschillende ontwikkelrichtingen.

We zoeken

Je leert snel, bent intrinsiek gemotiveerd, kunt goed zelfstandig werken en je beschikt over probleemoplossend vermogen.

Verder ben je:
• analytisch en reflectief ingesteld
• een communicatieve teamplayer
• planmatig en nauwkeurig in je aanpak

Je krijgt inzicht in Nederlandse innovatie- en technologie-oplossingen van de toekomst. Je maakt kennis met belangrijke spelers in het Nederlandse innovatie- en technologielandschap en je betrekt hen bij je onderzoek. Daarmee leg je een interessante basis voor het vervolg van je carrière!

Je wordt begeleid door innovatie-experts. Bij je onderzoek krijg je ondersteuning van een gepromoveerd bedrijfskundige en methodoloog. Elke 2 á 4 weken organiseren we interdisciplinaire kennissessies, waardoor je ook met andere vakgebieden kennis maakt.

Na afloop is er kans op een baan binnen het bedrijf.

Van:

Tot:

Velden met een * zijn verplicht