Ben jij opzoek naar een stage, maar heb je niet gevonden wat je zocht? Schrijf je dan hier in

Servicepunt detailhandel zoekt enthousiaste en hardwerkende creatieve duizendpoot

Bedrijfsprofiel

Sinds 2011 bestaat in Groningen het Servicepunt Detaihandel Groningen (hierna te noemen: SPD). De huidige stakeholders zijn de Gemeente Groningen, Groningen City Club (GCC) en Bedrijvenvereniging WEST.

Het doel van het SPD is het ondersteunen van de detailhandel in de stad en het zorgen voor een aantrekkelijk ondernemersklimaat. Dit doen wij op straat- en verenigingsniveau én we organiseren stadsbrede activiteiten.
Het SPD wordt aangestuurd door de Projectcoördinator, die momenteel ook de rol van City Manager binnenstad vervult. We zijn actief in zowel de binnenstad als ook alle wijkwinkelcentra. Daarnaast verricht de we diverse andere werkzaamheden buiten de stad Groningen, waarbij organisatie en netwerken centraal staat.

Functie omschrijving

Afhankelijk van je inzet, kennis en niveau krijg je veel vrijheid om zelfstandig zaken op te pakken en uit te voeren. Je ondersteunt de projectcoördinator in al zijn taken en verantwoordelijkheden.

Tijdens je stage heb je vier kerntaken:

1) Centrummanagement
Het aantal projecten is zeer omvangrijk en verschilt enorm in uitvoering, onderwerp en aanpak. Van veiligheid tot reclamebeleid, van gastvrijheid tot gebiedsverfraaiing en van bereikbaarheid tot ondersteuning van besturen. In allerlei projecten speelt het SPD een cruciale rol als verbinder, trekker en aanjager van projecten. Van de stagiaire wordt verwacht dat je in vele projecten actief participeert.

2) Eventmanagement
Het SPD is actief in verschillende projecten, bijeenkomsten en evenementen in de stad Groningen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng in deze projecten. Van jou wordt verwacht dat jij hierin participeert tijdens je meewerkstage. De volgende werkzaamheden vallen hieronder:
• Participeren en meedenken bij de opzet;
• Meedenken en je bijdrage leveren aan de uitvoering (uitnodigingen, locaties, catering, sprekers etc.);

3) Communicatie en marketing
Door de vele verschillende projecten, activiteiten en werkzaamheden is communicatie erg belangrijk binnen het SPD. We hebben dagelijks contact met vele verschillende organisaties en personen en hebben vanuit de verschillende projecten meerdere websites in beheer. Tijdens je meewerkstage wordt van jou verwacht dat jij je bijdrage levert in de volgende aspecten:
• Het actief beheren van websites, social media en andere communicatie gerelateerde aspecten;
o Servicepunt Detailhandel Groningen
o Groninger Retail Academy

4) Administratie
Er vinden vele verschillende overleggen plaats met allerlei partijen. De acties die hieruit voortkomen dienen geborgd te worden en daarvoor is correcte verslaglegging wenselijk. Tevens vergt de algehele werkwijze een goede basis administratie. Van jou wordt verwacht dat je een bijdrage levert in:
• Het verzorgen van allerlei administratieve taken, zoals het beheren van de e-mail en het opstellen van rapportages bijhouden gegevens;
• Het notuleren tijdens overleggen en zorg dragen voor correcte verslaglegging;

De projectcoördinator is naast bovenstaande ook buiten Groningen actief in verschillende rollen. Marktverkenning, groei bedrijvigheid en andere ondernemers gerelateerde zaken komen regelmatig aan de orde.

Onderzoeksopdracht
Tijdens de stage is er ruimte voor een onderzoeksopdracht. Deze wordt in overleg vastgesteld.
Wat leer je tijdens deze meewerkstage?
Tijdens deze meewerkstage ontmoet je veel mensen: accountmanagers, voorzitters, besturen, projectmedewerkers en vele anderen actief in en rondom de stad Groningen. Deze stage biedt je een unieke mogelijkheid om snel een groot netwerk op te doen. Je werkt aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling en de volgende aspecten zullen minimaal aan bod komen:
• Zakelijke communicatie in woord en geschrift;
• Persoonlijke- en zakelijke presentatie en representativiteit;
• Zelfstandigheid;
• Toenemende mate van verantwoordelijkheid en bewustwording van je rol;
• Planning- en organisatievaardigheid;

Functie-eisen

Klinkt een uitdagende meewerkstage met verschillende activiteiten en werkzaamheden je goed in de oren? Spreekt het volgende je aan en herken je jezelf in de volgende zaken? Organiseren, communiceren, creativiteit, workshops/trainingen, marktbewerking, netwerken, projectmatige activiteiten, detailhandel, spin-in-het-web, doorpakker, enthousiast, ambitieus, verantwoordelijkheid, analyseren, no-nonsense, vrijheid en ben je vooral een gezellige collega?
Beschik je daarnaast over een goede kennis van Excel en leer je snel?
Dan ben jij bij het SPD aan het goede adres!

Van:

Tot:

Velden met een * zijn verplicht