Over OTP

Wij zijn OTP. Nu denk je vast, “OTP is vast een afkorting, waar staat het voor?”.  OTP staat voor “ondernemerstrefpunt”. We zijn in 2008 gestart als project vanuit Economische Zaken van de gemeente Groningen. Tijdens een aantal sessies in 2008 kwamen een aantal mensen vanuit het onderwijs, bedrijfsleven en overheid bij elkaar omdat ze allen behoefte hadden aan een fysiek loket (‘gemeenteterm’). Een trefpunt waar deze 3 partijen met hun vragen terecht konden op het gebied van de aansluiting/verbinding tussen ondernemers, onderwijs en overheid. Inmiddels zijn we een losstaande stichting (2011) en vallen we niet meer onder de vleugels van de gemeente Groningen.  Aangezien de naam Ondernemerstrefpunt af en toe verwarring opleverde – er stonden wel eens ondernemers voor de deur.. – zijn wij verder gegaan als OTP!

 

Wat doet het OTP?

Wij verbinden onderwijs, bedrijfsleven en overheid met elkaar! Dit doen wij al vanaf 2008 en wij beschikken inmiddels over een uitgebreid netwerk, zowel in het onderwijs als in het bedrijfsleven. Door middel van onderstaande activiteiten versterken wij de relatie tussen het bedrijfsleven en het onderwijs:

 

ChecktheBizz

ChecktheBizz: havo/vwo-3 leerlingen bezoeken in februari bedrijven in de stad Groningen. Ze krijgen een rondleiding en nemen een kijkje in de keuken. Het doel van de bezoeken is zich een beeld te vormen over de mogelijkheden in diverse sectoren. Dit doen ze ter voorbereiding op hun profielkeuze.

Carrousels

Havo-carrousel: havo-4 leerlingen van scholen uit de provincie Groningen  bezoeken bedrijven en maken kennis met diverse beroepen. Het doel van de havo-carrousel is om de leerlingen te ondersteunen bij het kiezen van een vervolgopleiding.

Vmbo-carrousel: is een praktische vorm van beroepsoriëntatie. Het is bedoeld voor derde- en vierdejaars vmbo’ers van alle leerwegen. Leerlingen bezoeken bedrijven en instellingen in diverse sectoren en doen daar beroepservaring op. Leerlingen die deelnemen aan vmbo Carrousel kiezen bewuster voor een beroep en de bijbehorende vervolgopleiding. Ze volgen hun studie met meer enthousiasme, zijn gemotiveerd om hun opleiding af te maken en switchen minder vaak dan medestudenten.

Django Girls

Djangogirls: Goed nieuws voor alle meiden die willen leren hoe ze zelf een website kunnen maken: 2x per jaar organiseren wij een workshop voor beginners! Ons doel is om vrouwen en meisjes te laten ervaren hoe leuk de wereld van techniek en informatica is. De workshop is gratis en is van 9.30 – 16.30 uur: in een dag leer je programmeren!

Workshops

Workshops Personal Branding, Ondernemen en Solliciteren voor leerlingen en studenten

Stageverbinding

Zoek je een stage?
Bij ons kun je terecht voor een meewerkstage, afstudeeropdracht en snuffelstage.  Op de homepage vind je diverse stage vacatures.  Je kunt hier meteen op reageren. Na ontvangst van je reactie neemt Petra Drent contact met je op. Je kunt je ook inschrijven Geef duidelijk aan in welke branche of sector je wilt werken. Dat maakt het voor ons makkelijker om je te bemiddelen naar een leuke stage of afstudeeropdracht.  Wij beschikken over een uitgebreid netwerk in Groningen. Grote kans dat wij jou aan een passende stage kunnen helpen!

Ben jij op zoek naar een stagiair(e)?
Op de homepage kun je je stage vacature aanmelden. Na aanmelding neemt Petra Drent contact met je op om je aanvraag door te nemen. Daarna gaat zij op zoek naar een geschikte kandidaat.

Wat kost dat?
Is je bedrijf in Groningen gevestigd? Dan ontvang je geen factuur voor onze dienstverlening.  Wij worden betaald door bedrijvenverenigingen, onderwijsinstellingen en de gemeente Groningen.

Is je bedrijf  niet in Groningen gevestigd? Dan helpen wij je graag op basis van no cure, no pay.
Heb je vragen over een stage/stagiair? Bel met Petra Drent, 050-2103431 of mail naar petra@otp.nl

Netwerkbijeenkomsten
Ontbijtsessies en netwerkborrels organiseren