Bijna overal waar je kijkt wordt aan nieuwe projecten gewerkt. Een nieuw schoolgebouw, de sloop van een ziekenhuis en het verduurzamen en versterken van woningen. Kortom; de Bouw is volop in beweging! Naast timmerman en metselaar komen er steeds meer nieuwe functies in deze mooie branche. Om je kennis te laten maken met deze functies en om te ontdekken of werken in de bouw iets voor je is, organiseren we ChecktheNewBizz in de bouw. Een laagdrempelig, inspirerend en informatief programma voor omscholing richting een baan in de bouw. Deelname is gratis en iedereen kan meedoen. Het programma in vijf stappen:

  1. Competentie test
  2. Gesprek met een loopbaancoach
  3. Rondleiding bij een bouwbedrijf
  4. Persoonlijk gesprek bij een bouwbedrijf
  5. Individueel plan van aanpak / opleidingsplan

Online voorlichting

Op 7 april hebben we een online voorlichting gegeven over ChecktheNewBizz in de bouw. Gemist? Bekijk hem hieronder terug.

Video bekijken

Het programma

Samen met een loopbaancoach ontdek je op basis van de competentietest welke functie bij jou past. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij een bouwbedrijf en je hoort ervaringsverhalen van mensen uit de praktijk. Het traject sluit je af met een plan van aanpak. Voor de één is dat een extra meeloop dag en voor de ander een vervolggesprek met een opleiding.

Deelname is gratis en iedereen kan meedoen. Dus ben jij op zoek naar een leuke (nieuwe) baan in de bouw? Meld je hieronder aan. Je ontvangt vervolgens binnen 2 weken een uitnodiging voor het eerste gesprek.

Aanmelden ChecktheNewBizz in de bouw

Wat past bij jou?

Hou jij ervan om de grote lijnen te bewaken en ben je communicatief sterk?

Dan is projectcoördinator jouw ding!

Werk jij graag met je handen?

Timmerman is vast een beroep voor jou!

Ben jij cijfermatig sterk onderlegd?

Ga aan de slag als Calculator!

Of toch iets anders.. meld je aan voor:

ChecktheNewBizz in de bouw

Vraag & antwoord

1

Kan iedereen meedoen aan ChecktheNewBizz in de bouw?

Path 3
Ja, dit traject is voor iedereen toegankelijk, mits je natuurlijk de juiste motivatie hebt! Belangrijk is vooral dat je openstaat om nieuwe dingen te leren.

2

Hoe groot is de kans dat ik een baan heb aan het eind van dit traject?

Path 3
Groot, er zijn veel vacatures in deze branche! Je komt tijdens dit traject ook in contact met potentiele werkgevers. Als jij gemotiveerd bent, tijd wilt investeren en bereid bent om een cursus/opleiding te volgen dan zijn er volop kansen.

3

Is deelname gratis?

Path 3
Ja, deelname aan ChecktheNewBizz is geheel gratis.

4

Hoe lang duurt het programma?

Path 3
Het programma bestaat uit meerdere onderdelen welke op deze site staan beschreven. In totaal duurt dit ongeveer een maand.

5

Moet ik een eventuele opleiding / cursus zelf betalen?

Path 3
Het is belangrijk om af te stemmen wat jouw wensen zijn qua opleiding en welke bij de gewenste functie past. Er zijn vanuit de overheid verschillende subsidie mogelijkheden voor scholing, samen wordt bekeken welke bij jouw situatie van toepassing is.

6

Welke bouwbedrijven doen mee?

Path 3
De bedrijven die zich aan dit project hebben gecommitteerd zijn; van Wijnen, Heijmans en Rottinghuis.

7

Tot wanneer kan ik mij aanmelden?

Path 3
Zo lang ChecktheNewBizz in de bouw loopt kun jij je aanmelden! We plannen samen met jou de vervolgstappen.

Een initiatief van: