ChecktheBizz (check the business) is een loopbaanoriëntatie evenement voor vmbo-, havo-, vwo- en mbo-leerlingen in Groningen en omgeving. Tijdens ChecktheBizz maken leerlingen kennis met de praktijk bij verschillende bedrijven. Ze ontdekken wat wél en wat niet bij ze past. Dit is belangrijk voor het maken van een passende keuze voor een profiel, vervolgstudie en uiteindelijk de juiste baan.

Bedrijfsbezoeken

Tijdens ChecktheBizz bezoeken leerlingen samen met medeleerlingen verschillende bedrijven en doen daar beroepservaring op. Ze krijgen een rondleiding, bedrijfspresentatie, meer te horen en zien over verschillende beroepen en gaan actief aan de slag. Een bedrijfsbezoek duurt gemiddeld 1-2 uur. We organiseren het evenement voor vmbo kb/bb, vmbo tl, havo, vwo en mbo. Door deelname aan ChecktheBizz kiezen leerlingen en studenten bewuster voor een beroep en de bijbehorende vervolgopleiding. Ze volgen hun studie met meer enthousiasme, zijn gemotiveerd om hun opleiding af te maken en switchen minder vaak dan medestudenten.

Deelnemen

Ervaringen

“Dat we ook echt dingen mochten doen in het lab en dat het ook echt iets cools opleverde.”

Deelnemer vwo-3

“Ik liep mee met mensen met een verstandelijke beperking en dat was zeer interessant en gezellig! Ook nog eens veel geleerd.”

Deelnemer havo-4

“Ik vond het leuk dat je bij 3 dingen kon ervaren wat je zou kunnen doen als je daar ging werken. Mijn keuze op wat ik wil worden is bevestigd.”

Deelnemer vmbo-4

Liever de praktijk naar school toe halen?

ChecktheBizz in-house