0 Blog & Events

 • Nieuws 19 dec

  Het jaar 2019: verbinding tussen 600 bedrijven en 2.500 leerlingen

  Het jaar 2019 was weer een jaar vol bedrijvigheid! Het jaar waarin we weer zo’n 7.000 bedrijfsbezoeken hebben georganiseerd bij ruim 600 bedrijven voor c.a. 2.500 leerlingen van 20 scholen. Dit alles mede mogelijk gemaakt door jullie, bedankt! In onze nieuwsbrief blikken we terug op het afgelopen kwartaal en kijken we vooruit naar 2020.


  Lees meer
 • Nieuws 19 dec

  Leerlingen en ondernemerschap

  Ondernemerschap of het aanleren van een ondernemende houding bij leerlingen staat hoog op de agenda van de landelijke politiek. In een snel veranderende maatschappij waarin veel initiatief, samenwerking en netwerken van leerlingen wordt verwacht is het belangrijk dat scholen aandacht besteden aan deze vaardigheden. Het CSG Wessel Gansfort besteed al veel aandacht aan ondernemerschapsonderwijs. In dit artikel lees je wat ze allemaal doen.

  Lees meer
 • Evenement 18 dec

  Van bedrijfsbezoek tot accountmanager bij Virol

  In de Spotlight: het verhaal van Bob Kellendonk, Accountmanager bij Virol

  Onlangs liepen we Bob tegen het lijf bij de stand van Virol tijdens de Promotiedagen in Groningen. We raakten aan de praat over de Carrousels, dat kende hij wel. Bob heeft namelijk meegedaan aan de vmbo Carrousel in 2015 en is nu werkzaam bij het bedrijf waar hij 4,5 jaar geleden voor het eerst mee in aanraking kwam. In dit interview vertelt hij over zijn loopbaan.

  Lees meer
 • Evenement 2 dec

  Havo Carrousel met maar liefst 340 leerlingen en 72 enthousiaste stagiairs!

  Op woensdag 27 november hebben 340 havo-5 leerlingen meegedaan aan de Havo Carrousel. In het voorjaar zijn ze al twee keer op bedrijfsbezoek geweest en tijdens dit derde bezoek gingen ze langs bij een hbo stagiair. Maar liefst 72 hbo stagiairs hebben leerlingen ontvangen!

  Lees meer
 • Evenement 7 nov

  40 vrouwen leerden programmeren tijdens Django Girls

  Afgelopen zaterdag 2 november was het weer zover, Django Girls! Deze editie vond plaats in de oude raadzaal van het stadhuis in Groningen. Op deze prachtige locatie hebben 40 vrouwen kennis gemaakt met de wereld van IT. Met 15 coaches leerden ze hun eigen website bouwen.

  Lees meer
 • Nieuws 24 sep

  Het nieuwe OTP team

  Misschien heb je ze al wel voorbij zien komen, we hebben maar liefst 5 nieuwe OTP-ers! Ze stellen zich hier even aan je voor.

  Lees meer

 • Nieuws 19 dec

  Deelnemende bedrijven ChecktheBizz 2019

  42 bedrijven doen mee aan ChecktheBizz! (lijst nog niet compleet)

  ABN Amro
  Aedizon Aedizon Gerechtsdeurwaarders
  Alledaags
  Atos
  Bossers & Cnossen
  Combinatie Herepoort
  Cosis
  Croonwolter&dros
  Defensie
  FACT Groningen Noord-West – Lentis
  Gadero

  Lees meer
 • Nieuws 5 apr

  Bedrijfsbezoek Bioclear: Magie van de bodem

   

   

   

   

   

  Bedrijfsbezoek Bioclear: magie van de bodem

  Ter voorbereiding op hun profielkeuze bezoeken leerlingen klas 3 VWO Bioclearearth. Een bedrijf dat zijn naam eer aandoet.

  ChecktheBizz is aan de gang. Leerlingen van klas 3 HAVO/VWO zwerven door Groningen op zoek naar het bedrijf waarmee ze kennis willen maken. In dit geval gaat het om Bioclearearth. Geen gemakkelijke naam maar snel wordt duidelijk waar Bioclearearth voor staat. Directeur Sytze Keuning brengt zijn jeugd door op de ouderlijke boerderij op het Friese platteland. Hij verwondert zich over de inventiviteit van de natuur. Na zijn studie Scheikunde aan de RUG pakt hij deze inventiviteit inventief op. Het gegeven dat van alle micro-organismen er 95% in de bodem zit, maakt de bodem magisch. En het is de uitdaging van Bioclear earth om dat gegeven om te zetten in duurzame aanpakken van bodemverontreiniging.

  Lees meer
 • Evenement 31 mrt

  Django girls 23 april 2016 - programmeren in 1 dag

  INSCHRIJVING GESLOTEN, WEGENS OVERWELDIGEND SUCCES!

  Programmeren…. altijd al willen leren?

  Of een ver van mijn bed show voor jou?

  Wij bieden je een kans om op 23 april a.s. een workshop programmeren voor beginners te volgen. Django Girls is speciaal voor dames en meiden die in 1 dag willen leren programmeren! Het enige dat je nodig hebt is een portie gezonde nieuwsgierigheid, een laptop en goede kennis van de engelse taal. That’s it!

  Lees meer
 • Evenement 25 jun

  Holland WebWeek: congres Education op 17 september 2015

  Van 16 t/m 19 september 2015 vindt de Holland Webweek plaats, een 4-daags ICT inspiratiefestival in Groningen. Tijdens het festival staan 8 thema’s centraal, waaronder Education. Voor dit thema is het OTP partner van de Holland Web Week. Het conferentiegedeelte voor onderwijs vindt plaats op donderdag 17 september 2015.

  Lees meer
Meer