Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB)

Het is heel belangrijk om jongeren goed te begeleiden bij het maken van een toekomstbestendige keuze. Als school heb je de verantwoordelijkheid om naast goed onderwijs de leerlingen te helpen met Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB).

Hoe organiseer je dit naast de drukke planning binnen het onderwijs? Daar ondersteunen we bij door het organiseren van (online) bedrijfsbezoeken en gastlessen tijdens ChecktheBizz.

Loopbaanoriëntatie evenement ChecktheBizz

Wat werkt er beter dan een kijkje achter de schermen bij verschillende bedrijven? Leerlingen krijgen zo een goed beeld van hoe het in de praktijk werkt. Ze leren wat voor beroepen en bedrijven er zijn. Met deze insteek organiseren we sinds 2008 ChecktheBizz en Carrousel. Vanaf 2020 valt dit samen onder de noemer ChecktheBizz. Ook hebben we in coronatijd een nieuw evenement op school ontwikkeld ChecktheBizz in-house. Onze loopbaanoriëntatie evenementen organiseren we door het jaar heen voor alle niveaus binnen het voortgezet onderwijs en het mbo. We hebben een groot netwerk van bedrijven die jaarlijks meedoen.

➤   Meer over ChecktheBizz (bedrijfsbezoeken)
➤   Meer over ChecktheBizz in-house (op school)

Deelnemen als school of meer informatie?

Contact opnemen