ChecktheBizz in-house is een loopbaanoriëntatie evenement op school voor vmbo-, havo-, vwo- en mbo-leerlingen. Tijdens dit evenement maken leerlingen kennis met verschillende bedrijven, beroepen en sectoren in de omgeving Groningen. Ze ontdekken wat wél en wat niet bij ze past. Dit is belangrijk voor het maken van een passende keuze voor een profiel, vervolgstudie en uiteindelijk de juiste baan.

ChecktheBizz in-house

gastlessen

ChecktheBizz in-house wordt per school georganiseerd. Op school of op een externe locatie worden ruimtes ingericht op basis van sector, profiel of beroep. De leerling bezoekt twee verschillende ruimtes en maakt daar kennis met verschillende bedrijven en beroepen. Er komen gastsprekers vertellen over hun beroep en de organisatie waar ze werken. Ze laten een collega aan het woord over zijn/haar beroep of nemen een stagiair mee. Interactie is een belangrijk onderdeel, daarom zijn er verschillende praktijkopdrachten. Voor de ultieme beleving gaan ze middels 360 graden video’s bij bedrijven binnen kijken.

Informatie aanvraag

Wat gaan de leerlingen doen?

De leerlingen krijgen aan het begin van ChecktheBizz in-house een korte video te zien met het programma. Hierin vertelt Nathan de Vries, presentator en programmamaker van o.a. BNN, BNNVara, KRO-NCRV en Fox Sports, over zijn eigen loopbaan en hij legt de leerlingen een aantal interessante stellingen voor om ze gelijk te activeren!

Programma

vr-bedrijsbezoek-checkthebizz-in-house

➤   Gastsprekers uit verschillende sectoren

➤   Live verbinding met bedrijven

➤   Praktijkopdrachten

➤   Virtuele bedrijfsbezoeken via 360º video’s

Liever op bedrijfsbezoek?

Bekijk ChecktheBizz