Tijdens ChecktheBizz in-house ga jij naar een school toe om jong talent enthousiast te maken voor je bedrijf, beroep en sector. Als bedrijf kun je een belangrijke bijdrage leveren middels (online) gastlessen, een praktijkopdracht of een 360º bedrijfsvideo. Dit staat namelijk allemaal op het programma tijdens dit evenement voor vmbo-, havo-, vwo- en mbo-leerlingen. Met deelname help je ze bij het maken van een goede studiekeuze en je wordt tijdig zichtbaar bij jong talent in de regio Groningen!

Gastles geven

gastlessen

Als gastspreker speel je de hoofdrol in het programma. Het evenement duurt één dagdeel waarin je twee (online) gastlessen van 30 minuten geeft. Deel je kennis en ervaring over verschillende beroepen en de sector waarin je werkzaam bent. Laat in een online verbinding ook een collega aan het woord over zijn/haar beroep of neem een stagiair mee. Hoe geef je een leuke en leerzame (online) gastles? Lees onze 8 tips voor het geven van een online gastles of een fysieke gastles.

Gastles geven

Praktijkopdracht en 360º bedrijfsvideo

De leerlingen gaan ook actief aan de slag met praktijkopdrachten. Zo ervaren ze hoe het is om werkzaam te zijn in een bepaalde sector. Heb jij een leuke en leerzame opdracht? We nemen het graag mee in het programma! Voor de ultieme beleving gaan leerlingen ook op virtueel bedrijfsbezoek via een vr-bril. Hiervoor nemen we 360º video’s op bij verschillende bedrijven.

Ervaring

“Wij deden mee aan OTP ChecktheBizz- in house om zo alle talenten onder de jongeren te ontdekken. Deze talenten kunnen wij weer inzetten in het ‘Zorghuis van de toekomst’. Zo mooi om te horen dat het merendeel gemotiveerd is om mee te denken over hoe de zorg er in de toekomst uit zal zien. Wij vonden het fantastisch om deze gastlessen te mogen verzorgen en we hebben veel geleerd van de talenten in de klas!”

Jan van ’t Hoen en Grietje van der Heide – Jangrietje.nl

Doe je ook mee?

Kom je gastlessen geven, heb je praktijkopdrachten beschikbaar of mogen we een 360º bedrijfsvideo komen opnemen? Meld je hieronder aan en we nemen contact met je op voor de verdere invulling.

Aanmelden

Jongeren op bedrijfsbezoek ontvangen?

Bekijk Checkthebizz