Het schooljaar 2021/2022 zit er bijna op en daarom blikken wij terug op het afgelopen jaar. B2Design heeft dit jaar voor het eerst deelgenomen aan ons loopbaanoriëntatie evenement ChecktheBizz. Marketing & Communicatie is een veel gekozen sector door leerlingen en daarom is het dus niet gek dat wij met veel plezier samenwerken met B2Design om leerlingen enthousiast te maken voor het online marketing vak! Benieuwd hoe B2Design ChecktheBizz heeft ervaren? Jeroen Bakker, founder van B2Design, vertelt je graag meer!

Waarom doen jullie mee aan ChecktheBizz?

We vinden het bij B2Design belangrijk om de leerlingen een inkijkje te geven in het bedrijfsleven. Aan de hand van ChecktheBizz willen we ze een goed beeld geven van wat er allemaal bij een specifieke functie of bedrijf komt kijken. Sommige jobs klinken te mooi om waar te zijn en vallen in de praktijk tegen. Andere banen lijken saai, maar zijn eigenlijk hartstikke leuk. Daarnaast vinden we het belangrijk om midden in de maatschappij te staan en hier kunnen we een bijdrage aanleveren door deel te nemen aan ChecktheBizz.

Hoe zag jullie programma eruit?

Tijdens ChecktheBizz begon onze middag met een korte rondleiding door het kantoor van B2Design opgevolgd door een presentatie met uitleg over webdesign. In deze presentatie behandelden we onder andere onderwerpen zoals wat UX-design inhoudt en waarom je moet nadenken over wat voor kleur een bepaalde knop krijgt. Ook hebben we een interactief element toegevoegd. Zo werd met behulp van interactieve quizzen duidelijk dat ze goed hebben opgelet! Hierna werd het tijd om zelf aan de slag te gaan. De leerlingen hebben namelijk in teams van twee een interactie ontwerp en logo gemaakt voor een sneaker webshop. Het resultaat? Een aantal mooie logo’s en interactie ontwerpen!

Wat levert de deelname B2Design op?

Het levert ons in eerste instantie op dat wij slagen in ons doel om kennis, in de breedste zin van het woord, te delen. Met klanten, personeel maar dus ook met studenten en leerlingen. Soms nemen studenten/leerlingen bij evenementen zoals deze op een later moment contact met ons op om stage-mogelijkheden te bespreken. Hartstikke leuk!

Heb jij nog een tip voor andere bedrijven?

Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen een leuke periode bij ons kantoor hebben. Wij proberen bij B2Design een programma te maken waarin leerlingen concreet aan de gang kunnen gaan. Dit zou ik dan ook mee willen geven als tip aan andere bedrijven, ga met de leerlingen aan de slag! In ons geval doen we dat met de ontwikkeling van bijvoorbeeld een logo of het geven van feedback op een door ons ontwikkelde website. Gedurende het bezoek komen ze achter bepaalde kennis die ze thuis in ‘jip & janneke taal’, met bijvoorbeeld ouders of vrienden, kunnen delen. Dan zijn wij in ons doel geslaagd!

Ook zichtbaar worden bij jong talent?

Deelnemen aan ChecktheBizz