Op deze pagina vind je video’s over verschillende beroepen binnen de sector Economie op hbo of wo niveau.

Beroepen op deze pagina

 • Marketeer
 • Consultant
 • Accountmanager
 • Makelaar
 • HR-adviseur
 • Business consultant
 • Hypotheek adviseur:
 • Bedrijfseconoom
 • Registeraccountant
 • Econometrist
 • Marketing en communicatie adviseur
 • Grafisch vormgever
 • Hotelschool
 • Eventmanager

 

Marketeer

Als Marketeer ben je verantwoordelijk voor het ‘vermarkten’ van een product of dienst. Dit omvat alle activiteiten die bedrijven ontplooien om de verkoop van diensten of producten te stimuleren. Bekijk meer over dit beroep in onderstaande video.

Studies: commerciële economie (hbo) marketing management (hbo Engels talig), marketing (master)

Consultent

In deze video zie je Consultants aan het werk. Consultants geven professioneel advies aan klanten die advies willen op operationeel of strategisch vlak, of op het vlak ICT, accountancy, marketing recht.

Studies: Bestuurskunde, Informatica, Economie of Organisatiepsychologie.

Accountmanager

Accountmanagers zijn gericht op het maken van een hogere omzet door middel van relatiebeheer, het werven van nieuwe klanten en het adviseren omtrent marktontwikkelingen en kansen. Bekijk meer hierover in onderstaande video.

Studies in de richting van: marketing, economie, management, bedrijfskunde en communicatie. Bekijk ook eens de mbo studie junior accountmanager.

Makelaar

In onderstaande video zie je alles over het beroep van een makelaar. Een makelaar is iemand die bemiddelt bij verkoop, aankoop of verhuur van woningen, bedrijfspanden en ander vastgoed. Bij koopwoningen kan de makelaar optreden als verkoopmakelaar of aankoopmakelaar.

Studie: Vastgoed en Makelaardij (hbo) of Real Estate Studies (wo)

HR-adviseur

In onderstaande video zie je een HR-adviseur die zich bezig houdt met het personeelsbeleid (Human Resource Management) en het organisatiebeleid van een organisatie.

Studie: Human Resource Management (hbo of wo)

Business consultant

Een business consultant is iemand die advies geeft aan het management van een onderneming om de effectiviteit van de bedrijfsstrategie te optimaliseren. Voor meer informatie bekijk onderstaande video.

Studies: Bestuurskunde, Informatica, Economie of Organisatiepsychologie.

Hypotheekadviseur

Een hypotheekadviseur geeft financieel advies over hypotheken en helpt je om een hypotheek te vinden die bij jou past. Bekijk de video hieronder om te zien wat een hypotheekadviseur allemaal doet.

Studie: financieel service management (hbo)

Bedrijfseconoom

Een bedrijfseconoom heeft als taak de financiële situatie van de onderneming te analyseren en advies te geven over andere economische vraagstukken die kunnen spelen binnen een onderneming. Voor meer informatie bekijk onderstaande video.

Studie: bedrijfseconomie (hbo/wo)

Registeraccountant

Een Registeraccountant (RA) is een accountant die meestal voor grote bedrijven werkt en de financiële rapporten controleert en accountantsverklaringen uitreikt. Meer hierover in onderstaande video.

Studie: register accountant (RA) (wo).

Econometrist/bedrijfseconoom

Bekijk het filmpje en zie wat een Econometrist zoal doet met technieken uit de wiskunde, de waarschijnlijkheidsberekening, de statistiek en de informatica.

Studie: Econometrie (wo)

Marketing en communicatie adviseur

In dit filmpje zie je meer over een communicatieadviseur.  Taken zijn het organiseren en adviseren op het gebied van de interne en (vooral) externe communicatie.

Studies: Communicatie (hbo), Marketing & Communicatie (hbo), Communicatie- en informatiewetenschappen (wo) Communicatiewetenschappen (wo), Communicatiekunde (wo)

Grafisch vormgever

Een Grafisch vormgever zet informatie om in een visuele vorm, met als doel mensen te informeren en dingen bij te leren. In de onderstaande video zie je meer over dit beroep.

Studie: vormgeving (hbo)

Bekijk hier de video

Hotelschool (Maastricht)

Op de hogere hotel school leer je dingen over het management- en adviesfuncties in gastvrijheid industrie- en dienstverlenende bedrijven, zoals hotels, restaurants, congres- en toeristische accommodaties,  recreatieparken, luchtvaartmaatschappijen.

Studie: hotelschool (hbo)

Eventmanager

Bekijk onderstaande video over een Event Manager die zich bezig houdt met het organiseren van evenementen zoals: beurzen, congressen en festivals.

Studies: Event management (hbo), hotel- en eventmanagement (hbo) of Leisure Studies (wo)

 

Bekijk een ander werkgebied

Werkgebieden havo / vwo