Op deze pagina vind je video’s over verschillende beroepen binnen het onderwijs op hbo of wo niveau.

Beroepen op deze pagina:

  • Juf of Meester
  • Leraar VO
  • Onderwijswetenschapper
  • Docent dans
  • Beeldend kunstenaar

Juf of meester

Lonneke is vandaag juffrouw op de basisschool bij groep 5 en 6. In deze video zorgt Lonneke ervoor dat iedereen goed kan werken op zijn of haar eigen manier. Dat is het werk als juf/meester. Bekijk de video om een goed beeld te krijgen.

Studie: leraar basisonderwijs (pabo) (hbo)

Docent op de hogeschool

Lonneke is in dit filmpje docent op een hogeschool. Als hbo-docent coach en begeleid je jonge mensen in hun ontwikkeling tot echte beroepsprofessionals. Je draagt je eigen kennis en praktijkervaring over, maar veel belangrijker nog: je zet je studenten aan om daar zélf over na te denken, mee aan de slag te gaan en tot nieuwe inzichten te komen.

Studie: verschilt per vakgebied, daarnaast heb je een basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB) nodig.

 

Onderwijskundige

Marjolein werkt als onderwijskundige op een hogeschool. Als onderwijskundige ben je gespecialiseerd in onderwijskunde, een wetenschap waarbinnen alles draait om leren, ontwikkelen, opleiden, begrijpen en verklaren. Zie meer hierover in de onderstaande video.

Studies: Onderwijskunde (hbo) Onderwijswetenschappen (wo)

Docent dans

In deze video zie je Eline, docent dans. Zij geeft les op een dansopleiding, daarnaast kan zij ook cursussen en workshops geven. De docent dans geeft zowel theorie als praktijkles in het vak dans aan leerlingen of studenten. Dit kan op zowel een mbo als hbo opleiding maar ook op een specifieke dansschool (bijvoorbeeld de balletschool) zijn.

Studies: creatieve dansopleiding, leraren opleiding (hbo)

 

Beeldend kunstenaar

Een beeldend kunstenaar houdt zich bezig met het creëren van kunstwerken door media en technieken te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan beeldhouwwerken, schilderijen, foto’s, film en aan textiele kunst. In onderstaande video zie je meer over dit beroep.

Studie: Beeldende Kunst (hbo)

Bekijk een ander werkgebied

Werkgebieden havo / vwo