Op deze pagina vind je video’s over verschillende beroepen binnen sport en veiligheid op hbo of wo niveau.

Beroepen op deze pagina

  • Trainer/coach
  • Sport marketeer
  • Docent lichamelijke opvoeding
  • Opleiding aan KMA
  • Marechausseebeveiliger

Trainer/coach

In deze video is Mischa te zien als trainer/coach bij de KNVB. Daarnaast is hij ook werkzaam in het management van de KNVB. Een trainer is iemand die zich op professionele basis bezighoudt met de prestaties van een persoon. In tegenstelling tot een coach ligt de nadruk bij een trainer vooral op de fysieke prestatie en veel minder op geestelijke en emotionele ondersteuning gerelateerd aan de prestatie.

Studies: Sportkunde (hbo), bewegingswetenschappen (wo) en revalidatiewetenschappen (wo).

Sportmarketeer

In deze video zie je alles over Sportmarketing. Dit is een onderdeel van de reguliere marketing dat zich focust op zowel de promotie van sportteams, -evenementen en sporters alsmede de promotie van diverse producten en diensten via sportteams, -evenementen en sporters.

Studie: Commerciële Economie (hbo) met de aantekening Sportmarketing

Docent lichamelijke opvoeding

In dit filmpje zie wat de taken van docent lichamelijke opvoeding zijn. Over het algemeen ziet dit er als volgt uit: ontwerpen van lessen en lessenreeksen met een gevarieerd aanbod aan sport- en bewegingsvormen. Demonstreren en uitleggen van verschillende oefeningen en spelvormen aan leerlingen (klassikaal en/of individueel). Bekijk hoe dit werkt in de video.

Studie: Lichamelijke Opvoeding (ALO) (hbo)

Koninklijke Militaire Academie

De Nederlandse Defensie Academie (NLDA) leidt hier jaarlijks ongeveer 700 cadetten en cursisten op tot officier. De KMA verzorgt de militaire en vaktechnische opleiding en vorming van officieren voor de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee. Bekijk dit filmpje voor meer informatie.

 

Marechausseebeveiliger

Bekijk de video over het werk van de marechaussee. De marechaussee beveiligt belangrijke objecten en personen en beschermt ook de burgerluchtvaart tegen terrorisme. De pelotons Hoog Risico Beveiliging bewaken en beveiligen objecten in Nederland met een verhoogde dreiging op aanslagen. Een interessante baan, bekijk onderstaande video voor meer informatie.

Voor iedereen die als militair bij Defensie gaat werken zijn 2 opleidingen verplicht: de Algemene Militaire Opleiding (AMO) en de Functie Opleiding (FO).

Bekijk een ander werkgebied

Werkgebieden havo / vwo