Op deze pagina vind je video’s over verschillende beroepen binnen de sector Techniek op hbo of wo niveau.

Beroepen op deze pagina

  • Ruimtelijke ontwikkeling
  • Ingenieur
  • Werktuigbouwkunde
  • Elektrotechniek
  • Technische bedrijfskunde
  • Procestechnoloog
  • Voedingsmiddelen technoloog
  • Microbiologie

Ruimtelijk ontwikkeling

De Ruimtelijk ontwikkelaar werkt aan Ruimtelijke Ordening en Planologie, voor functies zoals planoloog, gebiedsontwikkelaar, stedenbouwkundig ontwerper en projectleider bij makelaars, woningbouwcorporaties en milieuorganisaties. Voor meer informatie bekijk de video hieronder.

Studies: Ruimtelijke Ontwikkeling (hbo), Sociale Geografie en Planologie (wo)

Ingenieur

Een ingenieur heeft als doel technische onderdelen, constructies en systemen, zoals die van een machine, hun functie te laten vervullen. Ingenieurs zijn verantwoordelijk voor het geheel aan technologisch onderzoek, planning en berekeningen die nodig zijn voor een industrieel, bouwkundig, agrarisch of andersoortig project waarbij technologie een voorname rol speelt. Bekijk de video hieronder.

Studie: Ingenieur (hbo, titel: ing) (wo, titel: ir)

Werkbouwtuigkunde

Als werktuigbouwkundige zijn je werkzaamheden het ontwerpen van dynamische objecten, het assisteren van ingenieurs bij het ontwerpen, ontwikkelen, bedienen en installeren van mechanische installaties en bij projecten op het gebied van mechanische techniek. Voor meer informatie bekijk onderstaande video.

Studie: werktuigbouwkunde (hbo/wo)

Elektrotechniek

In deze video vertelt de elektrotechnicus over zijn werkzaamheden. Dit is onder andere de productie en assemblage van apparatuur, verzorgen van reparaties, verlenen van service en ondersteuning, doen van onderzoek en ontwikkelen en doorvoeren van verbeteringen.

Studie: Elektrotechniek (hbo)

Technische bedrijfskunde

Technische bedrijfskunde is een tak van de ingenieurswetenschappen, waarin de nadruk wordt gelegd op de technische aspecten van de bedrijfsvoering. Zie voor meer informatie onderstaande video.

Studie technische bedrijfskunde (hbo/wo)

Procestechnoloog

Een procestechnoloog, iemand die zich bezighoudt met procestechnologie dat is gericht op het omzetten van grondstoffen in gewenste producten op industriële schaal. Bekijk in onderstaande video wat dit precies inhoudt.

Studies: Chemische Technologie (hbo) Life Science & Technology (wo) of Scheikundige Technologie (wo)

Voedingsmiddelentechnoloog

Een Voedingsmiddelen technoloog is bezig met voedsel, dranken, additieven en conserveringsmiddelen (een stof die aan voedingsmiddelen wordt toegevoegd om bijv. de geur, houdbaarheid, kleur of smaak verbeteren). Bekijk de video om meer te weten te komen over dit beroep.

Studie: Voedingsmiddelentechnologie (hbo) Levensmiddelentechnologie (wo)

Microbiologie

In deze video zie je alles over het beroep van de microbiologie. Dit is een biologische vakwetenschap. Microbiologen onderzoeken micro-organismen, met name bacteriën, gisten (eencellige schimmels), en virussen.

Studie: Hoger Laboratorium Onderwijs (hbo), microbiologie (wo)

Bekijk een ander werkgebied

Werkgebieden havo / vwo