Op deze pagina vind je video’s over verschillende beroepen binnen de sectoren ICT en Economie.

ICT beroepen

 • Medewerker ICT
 • ICT-beheerder

Economie beroepen 

 • Ondernemer retail
 • Handel
 • Medewerker marketing en communicatie
 • Eerste verkoper
 • Junior account manager
 • Bedrijfsadministrateur
 • Financieel administratief medewerker
 • Meewerkend horeca ondernemer
 • Gastheer/gastdame
 • Manager ondernemer horeca
 • Allround mediamaker
 • Media vormgever

Medewerker ICT

In deze video is Max medewerker ICT. Zijn werkzaamheden zijn het installeren en onderhouden van het hard- en software, het oplossen van storingen op afstand en het meehelpen aan het website beheer.

Mogelijke mbo studie: Expert IT systems and devices of Allround medewerker IT systems and devices.

Beheerder ICT

Reuben is aan het werk als ICT dienstverlener. Als ICT dienstverlening ligt de focus op de Cyber-Security tak van de Maritieme sector. Reuben beheert netwerken, informatie- en mediasystemen. ‘Als ICT’er moet je de drive hebben om de dingen zelf uit te zoeken, waardoor je op een systematische manier gaat nadenken’. Meer weten? Bekijk onderstaande video.

Mogelijke mbo studie: Expert IT systems and devices of Allround medewerker IT systems and devices.

Ondernemer Retail

Tatum leert alles over het gebied van ondernemer Retail. Als ondernemer Retail zijn je werkzaamheden het opstarten van een nieuwe winkel of het overnemen van een bestaande winkel. Je hebt een breed takenpakket waaronder bijvoorbeeld Visual Merchandise (de opmaak van de winkel en de etalage), voorraad beheer en Marketing. Bekijk meer hierover in de onderstaande video.

Mogelijke mbo studie: detailhandel

Beroepen in de sector Handel

In deze video zie je verschillende beroepen in de sector Handel: Manager Retail, Ondernemer Retail, Parketteur, Allround Parketteur, Verkoopspecialiste, Interieur Adviseur, Junior Accountmanager, Commercieel Medewerker, Allround Medewerker, Mode & Maatkleding en Specialist Maatkleding.

Medewerker marketing en communicatie

In deze video loopt Roos stage als medewerker marketing en communicatie. Zij assisteert het opstellen van operationele plannen voor het marketing- en het communicatiebeleid. Meer hierover weten? Bekijk dan snel deze video.

Geïnspireerd geraakt? Kijk dan naar de studie medewerker marketing en communicatie op het mbo.

Eerste verkoper

Thomas, 22 jaar en werkt als Eerste verkoper. Zijn werkzaamheden in een winkel zijn het aansturen van zijn medewerkers en is deels ook verantwoordelijk voor de uitvoering van taken van andere medewerkers. Daarnaast is hij verantwoordelijk van het bijhouden van de voorraden. In dit filmpje verteld Thomas hier meer over.

Mbo studie: Eerste verkoper (niveau 3)

Junior Accountmanager

In deze video zie je Berry hij is (Junior) Accountmanager in opleiding. Zijn verantwoordelijkheden zijn de binnendienst in het bedrijf, de schakel tussen opdrachtgever en het bedrijf en het onderhouden van het contact met nieuwe en bestaande klanten.

Mbo studie: Junior Accountmanager

Bedrijfsadministrateur

Alwin verzorgd als bedrijfsadministrateur in opleiding de administratie van een bedrijf of instelling. Als bedrijfsadministrateur is het belangrijk om nauwkeurig te werken en een cijfermatig inzicht te hebben. Meer hierover weten? Bekijk de video.

Mbo studie: financieel administratief medewerker

Financieel Administratief Medewerker

In deze video wordt laten zien hoe Onur als Financieel administratief medewerker aan de slag gaat. Een Financieel Administratief Medewerker werkt bij bedrijven, instellingen, accountants en administratiekantoren om hierin de fiscalen administratieve werkzaamheden te verrichtten. Voor meer informatie bekijk de video!

Mbo studie: financieel administratief medewerker

Meewerkend Horecaondernemer

Je ziet Nicky is dit filmpje de opleiding meewerkend Horecaondernemer doen. De werkzaamheden die hierbij horen zijn het dekken van de tafels, het ontvangen van de gasten, het opnemen en het serveren van eten en drinken met de bijhorende informatie. ‘Zorg ervoor dat je de gasten een leuke avond bezorgt’.

Wil je net als Nicky deze richting op kies dan voor de studie Meewerkend Horecaondernemer.

Gastheer of Gastvrouw

Als Gastdame ben je als ware het gezicht van het horecabedrijf. Je zorgt voor een warm welkom voor een horecabedrijf die de gasten meteen op het gemak stelt. Maud staat stevig in haar schoenen. Benieuwd naar haar baan? Bekijk de video.

Mbo studie: Gastheer/Gastvrouw

Horeca manager of -ondernemer

Caroline is in dit filmpje in opleiding als eigenaar of bedrijfsleider van een bar, cafe, restaurant of hotel. Hierin heeft ze veel contact met de gasten en collega’s. ‘Mijn werk is heel allround’.

Om Horeca manager of -ondernemer te worden kan je de mbo studie hotelschool doen.

Allround Mediamaker

In dit filmpje is Amadullah bezig met het ontwerpen en grafisch vormgeven van logo’s, flyers of posters. Creativiteit en stressbestendigheid zijn belangrijke eigenschappen voor dit beroep.

Doe hiervoor de studie Allround Mediamaker op het mbo.

Media Vormgever

Lizzy ontwerpt en realiseert grafische, interactieve, animatie, en/of audiovisuele media-uitingen. Lizzy leert vorm te geven aan 2D en 3D uitwerkingen en de bijhorende theorie daarachter. Meer over dit beroep zie je in onderstaande video.

Mbo studie: Media vormgever

Bekijk een ander werkgebied

Werkgebieden vmbo