Op deze pagina vind je video’s over verschillende beroepen binnen de sectoren Groen en Dier.

Beroepen op deze pagina:

  • Medewerker veehouderij
  • Vakexpert agrarisch loonwerk
  • Medewerker dierverzorging
  • Bedrijfsleider dierverzorging
  • Medewerker bloem, groen en styling

Medewerker veehouderij

In deze video zie je Inge, werkzaam als medewerker veehouderij. Haar taken zijn het verzorgen van het vee, zorg dragen voor voedergewassen en ze begeleidt de dierlijke productie. ‘Wat het leuk maakt is het omgaan met de dieren’.

Mbo studie: veehouderij

Vakexpert agrarisch loonwerk

Jasper is Vakexpert agrarisch loonwerk en voert uitvoerende en coördinerende werkzaamheden uit voor bedrijven in de akkerbouw, tuinbouw en veehouderij. Hij houdt zich bezig met de groei van de gewassen, teelt registratie en gewasbescherming. Voor meer informatie bekijk onderstaande video.

Mbo studie: Vakexpert agrarisch loonwerk

Medewerker dierverzorging

Laura is medewerker Dierverzorging. In dit filmpje vertelt zij over haar werkzaamheden zoals het verzorgen en voeren van dieren, medicatie toedienen, nagels knippen en schoonmaken van het verblijf. Dierenverzorging kan plaatsvinden in bijvoorbeeld een winkel, dierentuin, kinderboerderij, manege of asiel.

Mbo studie: dierverzorging

Bedrijfsleider dierverzorging

Lisa loopt stage als Bedrijfsleider Dierverzorging bij een manege. Een bedrijfsleider dierverzorging runt een bedrijf dat zich bezighoudt met dieren. Lisa haar werkzaamheden zijn het helpen op stal, organiseren van evenementen, administratieve werkzaamheden en het begeleiden van klanten. Zie meer over dit beroep in onderstaande video.

Mbo studie: bedrijfsleider dierverzorging

Medewerker bloem, groen en styling

Tara is stagiair in medewerker bloem, groen en styling in een bloemenwinkel. In deze video zie je wat een bloemist maakt en doet.

Mbo studie: bloem en styling

Bekijk een ander werkgebied

Werkgebieden vmbo