Op deze pagina vind je video’s over verschillende beroepen binnen de Techniek.

Techniek beroepen op deze pagina:

 • Monteur elektrotechnische installaties
 • Assistent installatie en constructietechniek
 • Plaatwerker
 • Monteur gas-, water- en warmtedistributie:
 • Timmerman
 • Stukadoor
 • Middenkaderfunctionaris bouw
 • Interieuradviseur
 • Mobiliteit, transport, logistiek of maritiem
 • Logistiek medewerker
 • Procestechniek
 • Werken in het lab:

Monteur elektrotechnische installaties

Ivar is in deze video werkzaam als Monteur van elektrotechnische installaties bij bedrijven en particulieren. Andere taken kunnen zijn elektrotechnische installaties veilig aanleggen, monteren, repareren en renoveren. Voor meer informatie bekijk de video.

Mbo studie: monteur elektrotechnische installaties

Asisstent installatie en constructietechniek

Joey loopt stage bij De scheepswerk Chinook. Zij bouwen boten, staalconstructies en restaurantinrichtingen. Meer weten? Bekijk de video.

Mbo studie: Assistent installatie en constructietechniek

Plaatwerker

In deze video zie je Richard in opleiding als Plaatwerker. Een Plaatwerker maakt plaat- en constructiewerk in de metaalproducten industrie, om het plaatmetaal o.a. te meten, te snijden en te assembleren.

Mbo studie: Allround plaatwerker

Monteur gas-, water- en warmtedistributie

Dillon is werkzaam als monteur gas-, water- en warmtedistributie. Hij werkt bij een drinkwaterbedrijf en monteert het gas-, water- en warmtedistributie. ‘Het is heel gevarieerd werk: van groot werk naar klein werk, van water metertjes tot grote leidingen, elke dag is weer anders’. Zie meer in de onderstaande video.

Mbo studie: Eerste monteur gas-, water- en warmtedistributie

Timmerman

Jim is Allround Timmerman in opleiding. Een timmerman voert zelfstandig timmerwerk uit, werkt aan daken, stelt prefab-elementen en maakt betonfunderingen. ‘In de bouw is altijd alles anders’. Bekijk hiervoor de video.

Mbo studie: Timmerman

Bekijk ook onderstaande video van de SSPB, waar studenten worden opgeleid voor verschillende beroepen in de bouw.

Stukadoor

Micheal is Stukadoor. Een Stukadoor brengt stucwerk aan op muren, wanden, plafonds en gevels. Het stucwerk, bestaande uit specie, gipsmortel, vormt een afwerklaag en is bedoeld ter bescherming van het interieur.

Mbo studie: Stukadoor

Middenkaderfunctionaris bouw

Khaled is Middenkaderfunctionaris bouw in opleiding. Hij bereidt voor en begeleid, beheerd, onderhoud en geeft vorm aan de infrastructuur bij bouw- en onderhoudsprojecten. Zie voor meer informatie onderstaande video.

 

Interieuradviseur

Femke is interieuradviseur en adviseert over de inrichting van woningen en bedrijfsruimten. Hierbij let je op het budget en de stijl van de klant. In dit ontwerp neem je alles mee: de meubelen, de stoffering en bekleding, de verlichting, kleur, sfeer en accessoires. Voor meer informatie bekijk de video.

Mbo studie: Interieuradviseur

Logistiek medewerker

Bastiaan is Logistiek medewerker. In deze video laat hij zien wat zijn werkzaamheden zoal zijn. Hij werkt in de opslagruimte en doet daar de ontvangst, opslag, verzamelen en het verzend klaar maken van goederen.

Mbo studie: logistiek medewerker (niveau 2)

Procestechniek

Lise laat in deze video zien wat allemaal onder Procestechniek valt. Procestechniek is het deel van de techniek dat zich bezighoudt met het ontwerp, de bedrijfsvoering en de bediening van installaties uit de procesindustrie. Dit vakgebied bestaat uit een deel werktuigbouwkunde, elektrotechniek en chemie.

Mbo studie: procestechniek

Werken in een laboratorium

In deze video laat Lise zien hoe het werken in laboratorium eruit zien. Het werk is hier vooral gericht op het controleren van de kwaliteit van een product of meten van bepaalde waarden in (lichaams)vloeistoffen / vaste stoffen.

Mbo studie: Allround Laborant

Bekijk een ander werkgebied

Werkgebieden vmbo