Op deze pagina vind je video’s over verschillende beroepen binnen de Zorg.

Zorg beroepen op deze pagina:

  • Helpen zorg en welzijn
  • Verzorgende IG
  • Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen
  • Sociaal werker
  • Begeleider specifieke doelgroepen
  • Sociaal maatschappelijk dienstverlener
  • Apotheker-assistent
  • Tandartsassistent
  • Kapper
  • Schoonheidsspecialiste

Helpende zorg en welzijn

Nanne loopt stage als Helpende Zorg en Welzijn. Haar motief is het bieden van praktische hulp aan verschillende cliënten en zorgvragers in een buurthuis.

Mbo studie: Helpende Zorg en Welzijn

Verzorgende IG

In deze video zie je Cynthia als Verzorgende IG. Haar functie is om de verzorging en verpleging te doen van de cliënten. Als Verzorgende IG kun je werken in een ziekenhuis, thuiszorg, gehandicaptenzorg en kraamzorg.

Mbo studie: Verzorgende IG

Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Charlotte begeleidt en ondersteunt mensen met chronische aandoeningen zoals psychiatrische en psychogeriatrische stoornissen. Bekijk deze video als je meer wil weten hierover.

Mbo studie: Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Sociaal werker

Nafty doet de opleiding Sociaal werker, hij ondersteunt alle soorten mensen die moeite hebben hun weg te vinden in de samenleving. Een Sociaal werker geeft advies over specifieke regelingen en procedures, maar begeleidt ook de kwetsbare groepen bij dagbesteding, opvang, vrijetijdsbesteding of een opleiding. Zie meer hierover in deze video.

Mbo studie: sociaal werker

Begeleider specifieke doelgroepen

Natasha is begeleider specifieke doelgroepen, ze ondersteunt cliënten van alle leeftijden met chronische ziekten het zelfstandig functioneren te herstellen, behouden of ontwikkelen. Daarbij biedt ze zorg aan op het gebied van de persoonlijke verzorging, wonen, huishouden en dagbesteding.

Mbo studie: Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Sociaal maatschappelijk dienstverlener

Willemijn helpt als Sociaal maatschappelijk dienstverlener bij een Politiebureau. Hierdoor vergroot ze de zelfstandigheid, zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie van clienten. Bekijk de video voor meer informatie.

Mbo studie: social work of sociaal maatschappelijk dienstverlener

Apothekersassistent

Als Apothekersassistent is Lichelle bezig met het versterken van geneesmiddelen. Op recept van een arts bereidt ze geneesmiddelen voor en geeft ze adviezen en informatie over het gebruik van geneesmiddelen. Meer over dit beroep in onderstaande video.

Mbo studie: apothekersassistent

Doktersassistent

In dit filmpje zie je Manuela als doktersassistent. Haar werkzaamheden zijn het assisteren van een huisarts of medisch specialist bij onderzoek, de behandeling en de administratie.

Mbo studie: doktersassistent

Tandartsassistent

Sylvie is tandartsassistent en ondersteunt de tandheelkundige specialist bij zijn werkzaamheden in de praktijk. Verdere werkzaamheden van tandartsassistenten staan in het teken van de voorbereiding, uitvoering en afronding van de tandartsbehandeling en administratieve taken. In deze video zie je meer hierover.

Mbo studie: tandartsassistent

Kapper

Je ziet Chelsea als kapper in opleiding in deze video. Als Kapper informeer je naar de wensen van de klant en in overleg bepaal je de gewenste behandeling en het gewenste model. Daarna volgen andere handelingen zoals wassen, spoelen, verzorgen, drogen en/of föhnen van het haar. Knippen, snijden en/of scheren van het haar met behulp van onder meer scharen, tondeuses en kammen.

Mbo studie: Kapper, haarstylist of salon manager

Schoonheidsspecialiste

In deze video is Marlou Schoonheidsspecialiste in opleiding. Haar werkzaamheden zijn het aanbieden van zowel eenvoudige als specialistische en complexe schoonheidsbehandelingen.

Mbo studie: allround schoonheidsspecialist

Bekijk een ander werkgebied

Werkgebieden vmbo