Loopbaanoriëntatie richting een nieuw beroep

Het OTP organiseert het loopbaanoriëntatie programma ChecktheNewBizz om mensen kennis te laten maken met nieuwe kansrijke beroepen. Tijdens dit programma oriënteren mensen die een andere beroepsrichting moeten kiezen, al dan niet gedwongen, zich op omscholing richting een kansrijk beroep. Tegelijkertijd leveren we hiermee een bijdrage aan het verkleinen van de personeelstekorten binnen de arbeidsregio Groningen in bijvoorbeeld de bouw en IT sector.

ChecktheNewbizz is een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid.

Bouwen aan een nieuwe toekomst

In 2021 start ChecktheNewbizz in de bouw. Een laagdrempelig, inspirerend en informatief programma van drie tot vier weken. Deelnemers nemen een kijkje achter de schermen bij nieuwe en vaak voor hun onbekende beroepen binnen de bouw. Hierbij gaat het om kansrijke beroepen waar nu en in de toekomst baankansen liggen. Bij verschillende bedrijven in de bouw krijgen ze ervaringsverhalen van mensen uit de praktijk te horen. Daarnaast gaan ze actief aan de slag om te ervaren hoe het is om te werken in de bouw. Na afloop worden de bezoeken gereflecteerd samen met deelnemers en wordt er een plan van aanpak tot een mogelijke omscholing opgesteld. Dit kan voor de ene deelnemer een extra meeloop dag betekenen en voor de ander een vervolggesprek met een opleiding.

ChecktheNewBizz in de bouw

ChecktheNewBizz programma

Tijdens ChecktheNewbizz gaan deelnemers in drie tot vier weken aan de slag met onderstaande bouwstenen:

➤   Uitleg over het werkveld

➤   Zien, voelen ervaren tijdens bedrijfsbezoeken

➤   Reflectie en vervolgstappen richting mogelijke omscholing

Deelnemen aan ChecktheNewBizz

Wil jij als bedrijf of werkzoekende deelnemen aan ChecktheNewBizz? Of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact opnemen