ChecktheBizz
voor scholen

Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB)

Het kiezen van een profiel en vervolgopleiding is een belangrijk moment. Het bepaalt immers voor een groot deel de mogelijkheden voor een vervolgstudie en beroep van een leerling. Het is daarom belangrijk dat leerlingen een goed beeld hebben van de praktijk.

Beroepsoriëntatie ChecktheBizz

Met ChecktheBizz (check de business) nemen vmbo-, havo-, vwo- en mbo-leerlingen een kijkje bij verschillende bedrijven. Ze maken kennis met beroepen in de praktijk en vormen beroepsbeelden. Dit helpt ze ontdekken wat wel en niet bij ze past. En draagt bij aan de keuze voor een profiel, vervolgstudie en uiteindelijk de juiste baan.

ChecktheBizz is coronaproof met 1,5 meter bedrijfsbezoek, gastles of online bedrijfsbezoek.

Bekijk de ChecktheBizz agenda »

Bedrijfsbezoeken

Een bedrijfsbezoek duurt gemiddeld 2 uur. Leerlingen zien wat een bedrijf doet, welke beroepen er zijn en hoe een werkdag eruit ziet. Een belangrijk onderdeel van het bezoek is dat de leerlingen iets gaan doen. Voorbeelden zijn het uitvoeren van een opdracht, iets maken, reageren op stellingen of een interview met een medewerker houden.

Jaarlijks organiseren we 7.000 bedrijfsbezoeken samen met 20 scholen en 600 bedrijven.

Online bezoek

Als een fysiek bezoek niet mogelijk is gaan leerlingen op online bedrijfsbezoek. Vanuit een klaslokaal volgen ze op een scherm het online bedrijfsbezoek samen met een docent. Dit bezoek duurt ongeveer 45 minuten.

Reacties van deelnemende leerlingen:
“Dat we ook echt dingen mochten doen in het lab en dat het ook echt iets cools opleverde.” 
Ik liep mee met mensen met een verstandelijke beperking en dat was zeer interessant en gezellig! Ook nog eens veel geleerd.”  
“Ik vond het leuk dat je bij 3 dingen kon ervaren wat je zou kunnen doen als je daar ging werken. Mijn keuze op wat ik wil worden is bevestigd.”  

Waarom meedoen aan ChecktheBizz?

  • Het helpt leerlingen met het ontwikkelen van de vijf loopbaancompetenties (Marinka Kuijpers)
  • Jaarlijks doen 600 bedrijven mee
  • We werken samen met 20 verschillende scholen
  • De partner in het organiseren van loopbaanoriëntatie evenementen sinds 2008

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en persoonlijk advies voor jouw school.