86 bedrijven in contact gebracht met jong talent

vmbo Carrousel 2020

Hoe kom je in contact met jonge, potentiële werknemers? En hoe kies je als vmbo-leerling de juiste vervolgopleiding? Dit brengen we samen tijdens de vmbo Carrousel! Het evenement waarbij we 86 bedrijven en ruim 300 vmbo-leerlingen met elkaar in contact hebben gebracht door middel van bedrijfsbezoeken.

Op 3, 4 en 5 maart zijn de vmbo-leerlingen bij verschillende bedrijven op bezoek gegaan tijdens de vmbo Carrousel. De vmbo Carrousel is in 2005 opgericht met als doel bedrijven en onderwijs met elkaar te verbinden. Vandaag de dag hebben we 86 bedrijven mogen verbinden aan ruim 300 leerlingen. Ze hebben de leerlingen verteld over hun bedrijf en beroepen. En zijn ook vooral actief aan de slag gegaan.

Ervaringen leerlingen

In een anonieme enquête blikken we terug op de bezoeken. Een leerling die op bezoek ging bij Werkpodium KRAACK zegt: “Ik liep een dagje mee met mensen met een verstandelijke beperking en dat was zeer interessant en gezellig! Ook nog eens veel geleerd.” 

Een andere leerling weet nu zeker wat zij wil: “Ik vond het leuk dat je bij 3 dingen kon ervaren wat je zou kunnen doen als je daar ging werken. Mijn keuze op wat ik wil worden is bevestigd.” 

Ook is het mooi om te zien hoe leerlingen graag anderen helpen. Op de vraag, wat vond je het leukste bedrijfsbezoek antwoordde deze zorgzame leerling: “ZINN Zorg De Es omdat ik het leuk vind om met oude mensen te helpen”.  

Ervaringen bedrijven

Een goed bedrijfsbezoek weet de leerlingen te enthousiasmeren en te activeren. Een aantal reacties van deelnemende bedrijven:

“Eerst waren de leerlingen wat afwachtend, maar uiteindelijk hebben we ze uit hun comfortzone gekregen en hebben ze allemaal 2x een pitch van 1 minuut gedaan.”

“Leuke groep, met veel interesse voor het onderwerp security en interactie met de bedrijfsbegeleider.”

“Goed geïnformeerd en georganiseerd. Leuke leerlingen. Leuk om te doen!”

“Wij lieten de leerlingen met zijn tweeën op onze groepen meedraaien, waardoor ze echt uit hun comfort zone werden gehaald maar het daardoor wel heel leuk hadden.”

Daar doen we het natuurlijk allemaal voor, leerlingen die een passende vervolgopleiding kunnen kiezen en bedrijven die een positieve indruk achterlaten bij jong talent!

Deelnemende scholen

Meedoen aan ChecktheBizz?

ChecktheBizz