ChecktheBizz dit jaar in-house!

Het OTP organiseert door het jaar heen de loopbaanoriëntatie evenementen ChecktheBizz. Leerlingen van het voortgezet onderwijs gaan bij bedrijven op bezoek om kennis te maken met de praktijk. Voor bedrijven een mooi moment om zichtbaar te worden bij jong talent en kennis te delen. Helaas zorgt het Coronavirus voor veel onzekerheid.

Om onze dienstverlening veilig uit te kunnen voeren vindt het daarom dit jaar plaats op school: ChecktheBizz in-house. Gastsprekers komen, op gepaste afstand, in de klas vertellen over verschillende beroepen. Daarnaast gaan leerlingen vooral actief aan de slag en bezoeken ze via een vr-bril bedrijven via 360 graden video’s. We brengen 2.226 leerlingen van 11 scholen in contact met bedrijven.

Hoe werkt ChecktheBizz in-house?

ChecktheBizz in-house vindt plaats op middelbare scholen en duurt één dagdeel. Iedere leerling maakt kennis met twee sectoren/profielen in de daarvoor ingerichte belevingsruimtes. De sectoren worden per school en niveau gekozen. Je kunt hierbij denken bijvoorbeeld zorg & welzijn, techniek, groen & duurzaamheid en economie.

De rol van bedrijven

Het is een interactief evenement waarbij de beleving van beroepsmogelijkheden centraal staat. Bedrijven spelen een belangrijke rol tijdens dit evenement in de vorm van gastlessen, praktijkopdrachten en virtuele bedrijfsbezoeken. Een gastles duurt gemiddeld 30-45 minuten en gaat over verschillende beroepen binnen een bedrijf. Via een VR-bril gaan leerlingen op virtueel bedrijfsbezoek. Hiervoor nemen we 360 graden video’s op bij verschillende bedrijven. Daarnaast krijgen leerlingen praktijkopdrachten zoals leren programmeren, timmeren en metselen, pitchen, prikken op een pop, werken met waterstof etc.

Meedoen aan ChecktheBizz?

Wij zijn op zoek naar bedrijven die willen vertellen over verschillende beroepen. Wil jij jongeren enthousiast maken voor je vakgebied met een gastles? Of heb je een leuke praktijk opdracht? Doe dan mee aan ChecktheBizz in-house!

Aanmelden ChecktheBizz