ChecktheBizz in-house bij Leon van Gelder

Op 1 april vond ChecktheBizz in-house plaats voor vmbo/havo/vwo 3 van het Leon van Gelder. De leerlingen hebben kennis kunnen maken met beroepen in twee sectoren. Ze konden kiezen uit Natuur & Technologie, Economie & Ondernemerschap, Gezondheidszorg en Gedrag & Maatschappij. Verschillende gastsprekers gaven een gastles en ze gingen aan de slag met praktijkopdrachten en virtuele bedrijfsbezoeken.

Programma ChecktheBizz in-house

08:30 Inloop & aftrapvideo 10:30 Tweede gastles
08:45 Eerste gastles 11:15 Praktijkopdracht
09:30 Praktijkopdracht 11:45 360°bedrijfsbezoeken
10:00 360°bedrijfsbezoeken 12:00 Afsluiting

De gastlessen

Gezondheidszorg: JanGrietje.nl

Jan van ’t Hoen en Grietje van der Heide hebben de leerlingen meegenomen in de wereld van de zorg. Een interactieve online gastles met een quiz en veel leuke video’s. De leerlingen gingen samen nadenken over het zorghuis van de toekomst.

Wij deden mee aan OTP ChecktheBizz- in house om zo alle talenten onder de jongeren te ontdekken. Deze talenten kunnen wij weer inzetten in het ‘Zorghuis van de toekomst’. Zo mooi om te horen dat het merendeel gemotiveerd is om mee te denken over hoe de zorg er in de toekomst uit zal zien. Wij vonden het fantastisch om deze gastlessen te mogen verzorgen en we hebben veel geleerd van de talenten in de klas!” aldus Jan en Grietje.

Economie & Ondernemerschap: Cycloon Post

Bart Wijnholds, Bart Spaan en Robert Jan van Wolde hebben samen een gastles verzorgd over Cycloon. Het was een leerzame gastles. Ze vertelden over verschillende beroepen en werken met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Na de les zijn de leerlingen aan de slag gegaan met een opdracht waarbij ze zelf een bezorgroute moesten plannen.

Natuur & Technologie: Polyvation

Frank Strijker, Tjeerd Sloff en Rene Zandbergen gaven een gastles over het ontwikkelen van polymeermaterialen. Ze namen de leerlingen mee in de chemische studies op verschillende niveaus en beroepen zoals process operator, process engineer en R&D scientist. De praktische opdracht stond in teken van het ontwerpen van een maagballon. Hierbij gingen de leerlingen nadenken over de eigenschappen waar een maagballon aan moet voldoen.

Gedrag & Maatschappij: Gemeente Groningen 

Nina Pichel heeft de leerlingen verteld over werken bij de Gemeente Groningen. Naast haar eigen werk ging ze ook in op de mogelijkheden rondom stages bij de gemeente. Tijdens de opdracht kregen leerlingen de mogelijkheid om mee te denken over de inrichting van de wijken waarin ze wonen. Wat mis je? En wat zou er verbeterd kunnen worden? Er kwamen mooie en creatieve ideeën die Nina mee gaat nemen!

360° bedrijfsbezoeken

vr-bedrijsbezoek-checkthebizz-in-house

Aan het einde van elke gastles hebben de leerlingen 360° bedrijfsvideo’s bekeken. Hierdoor kregen zij een kijkje in de keuken bij verschillende bedrijven!