Havo Carrousel met maar liefst 340 leerlingen en 72 enthousiaste stagiairs!

Op woensdag 27 november hebben 340 havo-5 leerlingen meegedaan aan de Havo Carrousel. In het voorjaar zijn ze al twee keer op bedrijfsbezoek geweest en tijdens dit derde bezoek gingen ze langs bij een hbo stagiair. Maar liefst 72 hbo stagiairs hebben leerlingen ontvangen!

De leerlingen gingen in gesprek met een leeftijdsgenoot en konden zo kennis maken met de studie van hun keuze. Ze kregen informatie over de opleiding, hoe het is om stage te lopen en wat het studentenleven inhoudt.

 

Facility Management en stage bij het OTP

Omdat Noor en ik (Monica) zelf stage lopen bij het OTP hebben wij ook vijf leerlingen ontvangen voor de opleiding Facility Management. We hebben de leerlingen meegenomen in wat het inhoudt om te studeren en stage te lopen. De leuke dingen kwamen daarin naar voren, maar er was ook ruimte voor een eerlijke mening over de aspecten die wij zelf minder leuk vinden aan de studie.

Student International Business

“Ik heb twee presentaties van iets meer dan een uur gehouden over International Business. Beide groepen waren ontzettend fijn en geïnteresseerd. Ze waren respectvol, stelden veel vragen en waren super positief. Ik was oprecht aangenaam verrast! Ook al waren enkelen (mentaal) afwezig, ik heb hier verder geen last van gehad. Het was een fijn gevoel dat mijn inzet werd beloond met deze leuke studenten.”

Sabine Doornbos, student International Business

Studiekeuze

Ondanks dat sommige leerlingen nog twijfelen of ze de studie Facility Management gaan doen, of iets anders, was iedereen erg enthousiast. We hebben leuke gesprekken gehad en ook besproken hoe je nou eigenlijk tot een studiekeuze komt. Een tip? Vraag eens rond in je familie of vriendenkring wat volgens hen bij je past!

We kijken terug op een geslaagde middag met veel enthousiaste leerlingen die een stapje dichterbij de studiekeuze zijn dankzij deze stagiairs.

– Monica Sikkema, stagiair OTP

Ook leerlingen ontvangen bij jouw bedrijf?

Meedoen aan ChecktheBizz