Binden en boeien van IT-talent

OTP heeft in het eerste half jaar van 2016 een aantal brainstormsessies gedaan met bedrijven op Kranenburg : de IT belt van Groningen. Deze IT bedrijven staan voor de uitdaging om talent te binden en boeien aan hun organisatie.

Tijdens deze brainstormsessies bleek dat IT-organisaties in Groningen kampen met een tekort aan instroom van IT-talent. Vacatures zijn hierdoor moeilijk te vervullen en is er een krapte aan jong talent. Des te meer reden voor deze bedrijven om mee te doen aan activiteiten als Checkthebizz en Caroussel : dè events van het OTP om jeugd te enthousiasmeren voor diverse beroepen en sectoren.

Twee keer per jaar organiseert OTP ook het event Django Girls om meiden te laten kennis maken met programmeren. De afgelopen 2 jaar hebben ruim 200 meiden kennis gemaakt met Django Girls: in 1 dag leren programmeren in Python. Binnenkort starten wij met een onderzoek onder alle deelnemers. We willen graag weten, wat deze eendaagse workshop hen heeft opgeleverd. Is er behoefte aan een vervolg? Kiezen ze nu voor een opleiding in de IT?

Vijf HRM-studenten van de Hanzehogeschool (adviesgroep Avenir) voeren nu een onderzoek uit in opdracht van het OTP. Bij dit onderzoek willen wij inzicht krijgen welke HR-instrumenten toegepast kunnen worden om talent te binden en boeien. Het gaat er uiteindelijk om dat jong IT-talent behouden blijft voor de regio Groningen.

Wij hopen dat we met de uitkomsten van het onderzoek de IT bedrijven kunnen faciliteren met het inzetten van nieuwe HR tools. En dat Groningen in de toekomst de broedplaats en kweekvijver van IT talent en professionals is! Deze ambitie delen wij overigens met Groningen Digital City.

 

Op dinsdag 31 januari 2017 geven de HRM-studenten om 15.30 uur een presentatie over hun onderzoek :

‘Hoe kunnen de IT-organisaties er voor zorgen dat de Generatie Y gebonden en geboeid wordt om er te blijven/gaan werken door middel van HR-instrumenten?’

Bent u geïnteresseerd om deze bijeenkomst bij te wonen? Meld u dan aan via : teamavenir123@gmail.com

Doet u mee?

Op dit moment wordt de enquête zowel onder IT professionals als IT studenten gehouden.
Bent u werkzaam als IT professional? Helpt u mee door de enquête in te vullen ? Het duurt ca. 5 minuten. https://surveys.enalyzer.com/?pid=r2hiq5p2

Volgt u een IT (gerelateerde) opleiding ? Helpt u mee door deze enquête in te vullen ? Het duurt ca. 5 minuten.

https://surveys.enalyzer.com/?pid=s5d33p6f

 

Groningen, 19 december 2016