Hbo studenten in gesprek met havo 5 leerlingen voor studiekeuze

ChecktheBizz havo 5 – online

Op woensdag 25 november vond ChecktheBizz havo-5 plaats. Maar liefst 47 hbo-studenten vertelden aan 258 leerlingen over hun opleiding en stage, om de leerlingen te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Dit jaar vond het evenement volledig digitaal plaats. We hebben hiervoor samengewerkt met de Hanzehogeschool Groningen. Via het online platform ‘BlackBoard Collaborate’ van de Hanzehogeschool Groningen gingen de leerlingen en studenten met elkaar in gesprek. Een online evenement was voor ons een hele nieuwe uitdaging, maar wij kijken terug op een zeer geslaagd evenement!

Beoordeeld met een 7.9 gemiddeld!

Leerlingen en studenten waren enthousiast en de opkomst was heel goed. De havo-5 leerlingen hebben ChecktheBizz havo 5 beoordeeld met een 7.9 gemiddeld! “Goed georganiseerd, goed verhaal en duidelijke informatie :)” aldus een havo-5 leerlingen. Op de vraag ‘wat vond je leuk aan deze bijeenkomst?’ zijn de meest gekozen antwoorden:

  • veel geleerd
  • meer informatie gekregen
  • aardige / enthousiaste student

Mooie complimenten voor alle deelnemende studenten! Ook vanuit de studenten hebben we enthousiaste reacties ontvangen. “Het was een erg leuke voorlichting waarin alle leerlingen fanatiek meededen”, aldus één van de studenten. Onze stagiairs, Remco en Marissa, deden natuurlijk ook mee en vertelden over de studie Bedrijfskunde en hun stage bij het OTP.

Een stapje dichterbij een vervolgstudie

We willen alle deelnemende studenten / alumni van Hanzehogeschool Groningen, NHL Stenden en Hogeschool Windesheim en de KMA heel erg bedanken voor hun deelname! We hopen hiermee de havo leerlingen weer een stapje verder te hebben geholpen bij het kiezen voor een passende vervolgstudie. Heel veel succes met het maken van jullie keuze! 🎓

Studiekeuze maken? Lees hier onze tips