Waarom jouw bedrijf mee zou moeten doen met ChecktheBizz!

Vorige week bezochten we New Nexus, een bedrijf dat al meerdere keren heeft deelgenomen aan onze evenementen. We hechten veel belang aan de inzichten van New Nexus en daarom zijn we met ze in gesprek gegaan; waarom doen zij mee aan ChecktheBizz?

Lees hieronder de redenen en laat je inspireren!

New Nexus

De ervaring van New Nexus…
Het Harense IT Bedrijf New Nexus doet al jaren mee aan ons programma ChecktheBizz. Het evenement voor leerlingen van het voortgezet onderwijs om een kijkje te nemen achter de schermen bij een bedrijf. We spraken Halbe Visser (Managing consultant) en Daniël Kok (Software architect) om te vragen wat het voor een bedrijf betekent om mee te doen.

Waarom doen jullie mee aan ChecktheBizz?
We vinden het erg leuk om jonge mensen te enthousiasmeren in waar hun interesse ligt! Daarnaast vinden we het belangrijk dat we een link leggen tussen theorie en praktijk, dit missen wij zelf nog wel eens. We stellen ons bedrijf graag open om hier met de leerlingen, die via OTP bij ons terecht komen, mee aan de slag te gaan.

Wat hopen jullie dat de leerlingen hebben geleerd bij een bezoek aan New Nexus?
Daniël: ‘Toen ik zelf studeerde, miste ik het praktische gedeelte. Kinderen weten vaak niet wat voor banen er in de IT mogelijk zijn. Hoe mooi is het om te ervaren hoe het er echt aan toegaat op de werkvloer, zodat leerlingen een concreet beeld hebben voordat ze voor een bepaalde branche en studie kiezen. Het gaat erom of hun verwachtingen overeenkomen met de realiteit. Dit draagt bij aan hun bewustwording.’  

Wat levert de deelname New Nexus op?
Halbe: ‘Bij ons op kantoor hangen verschillende tegeltjeswijsheden, waaronder ‘creëer je eigen geluk’. We hebben collega’s die geluk vinden in het ontwikkelen van educatieve programma’s voor jongeren en hen rondleiden in ons bedrijf. Op deze manier breiden we ons netwerk uit en proberen we zaadjes te planten, want wie weet komen ze in de toekomst terug als stagiair of zelfs als medewerker.’ 

Hebben jullie nog een boodschap aan bedrijven die nog niet meedoen aan ons evenement “ChecktheBizz”?
Open je bedrijf voor de nieuwe generatie, zaai interesse en creëer bewustwording. Er is momenteel bijvoorbeeld veel meer vraag naar goed geschoold IT-personeel dan er aanbod is. Daarom is het voor ons van essentieel belang om deze doelgroep te enthousiasmeren. Het verhaal van jouw bedrijf kan een grote invloed hebben op de studiekeuzes van deze jongeren.  Daarnaast biedt de frisse kijk van deze generatie waardevolle feedback voor vraagstukken waar je aan werkt. Het is dus zeker de moeite waard om je deuren voor open te stellen voor jongeren!