Schrijftalent vertelt over doen wat je leuk vindt!

Ik dacht dat netwerken niets voor mij was, maar eigenlijk gaat het vanzelf als je kunt doen wat je leuk vindt.’

Ruim een jaar geleden las ik een oproepje van OTP Groningen, waarin gezocht werd naar schrijftalent. Niet zozeer bij het woord ‘schrijftalent’ gingen mijn oren rechtop staan, maar wel bij het besef dat dit een kans was die ik niet aan mij voorbij mocht laten gaan.

Een heus netwerk
Twee masterclasses Schrijven, een aantal schrijfopdrachtjes, blogs en interviews later, kan ik zeggen dat die kans mij geen windeieren heeft gelegd. Niet alleen bouw ik een lading ervaring op en heb ik iets nieuws te vermelden op mijn CV, ook kan ik stilletjes werken aan een heus netwerk. Iets waarvan ik altijd dacht dat het niets voor mij was. Ik ben niet het type dat zichzelf in de kijker praat en zichzelf makkelijk verkoopt tijdens een borrel of bijeenkomst. Mijn voorzichtige conclusie: ieder doet dat op zijn eigen manier en door in ieder geval wél naar zo’n borrel te gaan, kan er zomaar een leuke samenwerking ontstaan.

Website update
Om twee concrete voorbeelden te noemen: recentelijk deed ik een schrijfopdrachtje voor het OTP. Doel was verslagleggen van een zakelijke lunch, waar allerlei ondernemers praatten over de toekomst van het bedrijf en het onderwijs. Ik raakte aan de praat met Klaas Holtman van Het Fonds Groningen, wiens website nodig een update nodig had. Ik heb te weinig verstand van de ‘achterkant’ van websites, maar daarvoor kon ik medeschrijftalent Jessica Hoeben inschakelen. Een week later zaten we bij Klaas op het kantoor te overleggen, weer een week later werd de offerte verstuurd. Wie had dat gedacht?

Droombijbaan
Als kers op de taart werd ik een paar weken geleden gebeld door Minke Haveman, die de eerdergenoemde masterclasses had verzorgd. Ze merkte dat ze het als zzp’er erg druk had, maar liever geen klussen af wilde slaan. Enkel een telefoontje was genoeg om een samenwerking (voor de lange termijn) te kunnen doen ontstaan. Vrijdagochtend begin ik met, jawel, mijn droombijbaan!

Begint het te kriebelen?
Wil  jij net als Lisa schrijftalent worden bij  het OTP?  Laat hier je reactie achter!