Stage: dit is wat ik graag doe!

Rosa Oosterhoff interviewde Robbin, hbo-student,  over zijn stage bij ISkate dat geregeld werd door OTP.

Robbin (22)
Stage bij: ISkate
Periode: september 2015 t/m januari 2016
Studie: Sportgezondheid en Management, Hanze Hogeschool

Als je echt iets wilt…
 
ISkate stond hoog op mijn lijstje, maar ik had voor mijn gevoel niet echt een ingang om ze te benaderen. Ik had geen contacten binnen die wereld, ook al heb ik altijd een passie voor schaatsen gehad. Schaatsen is een race tegen de klok, dat vind ik mooi om naar te kijken. Via OTP is het toch gelukt om een sollicitatie te regelen.

Er waren wel een aantal andere kandidaten, maar na twee gesprekken hoorde ik dat ik het geworden was. Daarvan heb ik geleerd dat als je echt iets wilt, je er gewoon achteraan moet gaan. Ik heb me van te voren niet echt op de sollicitatie voorbereid, of op de stage. Ik ga er liever blind in. Ik was eerst wel redelijk zenuwachtig, maar heb het gewoon op me af laten komen.

Tussen de schaatshelden
Half augustus begon ik bij ISkate. Eerst gewoon als werknemer, zodat ik de organisatie beter kon leren kennen. Op dat moment waren ze bezig met het koppelen van sponsoren aan het nieuwe allround team. Ik kreeg een aantal klusjes om ze daarbij te helpen.  Zo verzorgde ik het contact met schaatsers en bracht ik ze naar het vliegveld. Ook moest ik locaties regelen voor perspresentaties. Het was wel bijzonder om met die schaatsers te werken, voor mij waren zij altijd helden geweest. Ook bij mijn eerste weekvergadering keek ik mijn ogen uit. Daar zaten allemaal oud-sporters, zoals een Olympisch kampioen en een oud-bobsleeër, die ik allemaal van televisie kende.

Stage
Daarna begon ik aan mijn stage. Deze is gericht op het project “vrienden van ISkate”. Ik doe onderzoek naar verschillende manieren om schaatsliefhebbers aan ons te binden en kijk of crowdfunding daar een rol in kan spelen. In de schaatswereld is het namelijk moeilijk om sponsoren te vinden. Zelfs Ireen Wüst heeft daar moeite mee. Het plan voor “vrienden van ISkate” lag er al, maar ik ga het nu echt ontwikkelen. Ik vind het leuk aan deze stage dat je meteen zoveel verantwoordelijkheden krijgt.

Een goede voorbereiding
Het is wel een gekke wereld. Ze hebben hoge verwachtingen en je bent vaak lang aan het werk. Zo ben ik een keer
‘s ochtends naar Antwerpen gestuurd om schaatspakken op te halen die ik ’s avonds nog stond te bewerken. Al maken dat soort dingen het juist ook leuk. Ik heb hier in ieder geval veel geleerd. Mensen zijn hier vrij direct en daardoor ben ik dat ook wat meer geworden. Ik denk dat het straks in het bedrijfsleven ook zo gaat zijn, dus wat dat betreft is het een goede voorbereiding. Je wordt hier als stagiair ook wel echt serieus genomen. Ik zou graag bij deze of een soortgelijke organisatie blijven werken. Dit is waarvoor ik heb geleerd en wat ik graag doe.