Stage: je leert het meest van nieuwe dingen doen!

Rosa Oosterhoff interviewde Mariëlle, mbo-student, over haar stage bij Theater Traxx, geregeld door OTP.

Mariëlle (19)
Stage bij: Theater Traxx, educatieve voorstellingen
Studie: Marketing & Communicatie, Alfa-college

Stage via OTP
In de zomer was ik hard aan het werk op Ameland. Opeens had ik nog maar twee weken om mijn stage te regelen. Mijn mentor raadde aan om contact op te nemen met OTP, zodat ik wat hulp zou krijgen.

Het maakte me niet zoveel uit wat voor stage het zou zijn, als het maar met marketing te maken had. Ik vind het leuk om iets te doen op een gebied waar ik nog weinig van af weet.

Solliciteren
Zo kwam ik eerst terecht bij een stage op het gebied van hengelsport, maar daar hadden ze te weinig uren voor me. Uiteindelijk solliciteerde ik bij Traxx. Het was daar geen probleem dat ik geen achtergrond in theater had, omdat ik me met de kantoorkant bezig hou, en niet met de artistieke. Ze vonden het positief dat ik hiervoor al een opleiding had afgerond en dat ik sales manager ben geweest in Italië. Daardoor heb ik al ervaring en heb ik een andere kijk op dingen. Ik vond het daarom zelf ook minder spannend om te solliciteren. Bovendien had ik meteen wel door dat het een heel warm team is en had ik vooral veel zin om te beginnen.

Heftige voorstellingen
Iedereen kent elkaar hier goed en je wordt er meteen bij betrokken. De organisatie is daardoor bijzonder. Dat geldt ook voor de voorstellingen die worden gegeven, die zijn gericht op het doorbreken van taboes. Ik ben zelf ook wel eens bij een voorstelling geweest, om toch eens te zien waar we precies mee bezig zijn. Ze zijn wel heftig, de minimumleeftijd is dan ook 14 jaar. Na afloop worden er gesprekken gevoerd. Dat is nodig, want je ziet dat de voorstellingen echt wat doen met mensen. Meestal zit de helft van de klas in tranen. Dat maakt de band tussen leerlingen wel sterker. De voorstellingen zijn vooral gericht op scholen, maar we willen ook nieuwe klanten aantrekken uit bijvoorbeeld het zakenleven.

Bij elke stage zelfstandiger
Het is één van mijn taken om te kijken hoe we dit kunnen doen. Ik krijg daarbij veel verantwoordelijkheden. Maar als ik een vraag heb, word ik altijd goed geholpen. Van elke stage word je uiteindelijk weer zelfstandiger en krijg je weer nieuwe kennis. Ik vind het een aanrader om iets te doen wat nieuw voor je is, daar leer je het meest van.

Toekomstplannen

Ik wil hierna zelf ook nog wat heel anders gaan doen. Ik heb namelijk gemerkt dat ik liever niet dagenlang op kantoor zit en me liever met iets anders bezig hou dan met marketing. Daarom ga ik een thuisstudie doen voor gewichtsconsulent. Dat is de opstap naar diëtiste. Ik weet niet precies waarom, maar het lijkt me interessant om daar meer over te weten. Ik ben daar vrij impulsief in. Als ik eenmaal aan het werk ga als diëtiste, zorg ik er wel voor dat ik veel op pad kan.