Virtuele bedrijfsbezoeken voor scholieren en werkzoekenden

Afgelopen november en december hebben we voor onze loopbaanoriëntatie evenementen ‘ChecktheBizz in-house’ maar liefst tien 360° graden video’s opgenomen bij verschillende bedrijven. We geven in deze video een kijkje achter de schermen. Bedrijven vertellen wie ze zijn en wat ze doen. Verschillende medewerkers komen aan het woord over hun beroep en de competenties die daarvoor nodig zijn. Zo kunnen jongeren toch op bedrijfsbezoek, maar dan virtueel via een vr-bril. Dit is belangrijk om ze te helpen bij het kiezen voor een profiel of vervolgopleiding.

Samenwerking met Gemeente Groningen, UWV, Werk in Zicht en Grandioos Groningen

Na deze tien video’s is het tijd voor de volgende reeks opnames! Dit keer in samenwerking met de Gemeente Groningen, UWV, Werk In Zicht, Grandioos Groningen en VieaR voor de montage. Opnieuw gaan we langs bij organisaties om een 360° graden video op te nemen. De eerste twee video’s zijn al opgenomen bij Van der Valk Hotel Groningen – Hoogkerk en D&W Elektrotechniek B.V op locatie bij Hotel Spoorzicht te Loppersum. Mooie organisaties om leerlingen een kijkje achter de schermen te geven! Maar ook voor mensen die zich willen oriënteren op werk via het belevingscentrum.

Leven Lang Ontwikkelen

Het thema Leven Lang Ontwikkelen wordt steeds belangrijker. Blijven leren en jezelf ontwikkelen om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. De Gemeente Groningen, Werk In Zicht en UWV openen het belevingscentrum (werktitel). Hierin laten ze middels een 3D beleving zien wat bepaalde (kansrijke) beroepen daadwerkelijk inhouden. We zijn blij dat we vanuit Stichting OTP een bijdrage kunnen leveren aan een Leven Lang Ontwikkelen met deze 360° graden video’s.