Maak kennis met Ingrid Veldscholten onze nieuwe OTP-collega

Vanaf 1 maart is Ingrid Veldscholten begonnen als manager bij het OTP. We stellen haar graag aan je voor.

Over Ingrid

Ingrid is een ondernemende vrouw die klaarstaat om de uitdaging aan te gaan om het OTP een duidelijker gezicht in de markt te geven. Ze is opgegroeid in Twente en woont nu al jaren in het hoge noorden. Ze heeft 18 jaren gewerkt voor Rijksuniversiteit Groningen waar ze het Loopbaan adviescentrum (LAC) heeft opgezet. In 2008 heeft ze dit bureau verzelfstandigd tot het Talent & Career Center. De laatste jaren heeft ze als ZZPer vanuit Divosa de functie uitgevoerd als regio coördinator Statushouders. In haar vrije tijd doet ze veel aan sport en schilderen.

Rol van Ingrid

Ingrid is al bekend met het OTP sinds de oprichting van de stichting en heeft het OTP altijd gevolgd. De klussen die ze als ZZPer deed waren erg interessant maar de wens om langere tijd aan een club verbonden te zijn groeide. Toen ze dan ook deze functie voorbij zag komen was de stap snel gezet. Het OTP ondersteunt al jaren het onderwijs bij loopbaanoriëntatie voor leerlingen. We brengen bedrijven in contact met nieuw talent. De uitdaging ligt er nu in om bedrijven te ondersteunen bij scholingsvraagstukken van het huidige personeel. “Het meedenken met verschillende partijen, luisteren wat precies de vraag is en zo de juiste verbinding leggen tussen bedrijven en het onderwijs daar word ik heel blij van”. Ingrid zal dus veel bij bedrijven en onderwijsinstellingen te vinden zijn.

Studiekeuze en loopbaan

Hoe ze zelf een studiekeuze heeft gemaakt? In haar middelbareschooltijd was er nog geen loopbaanoriëntatie. Daarentegen wist ze al wel op jonge leeftijd welke studie ze wilde doen. Ze is van jongs af aan al gek op sporten. Haar oudere zus ging naar de Academie Lichamelijke Opvoeding en zo was de keus voor haar ook al snel duidelijk. Deze opleiding heeft ze met veel enthousiasme voltooid. Hierna heeft ze Bewegingswetenschappen aan de universiteit gestudeerd.

Het was wel moeilijk om te kiezen wat ze voor werk wilde doen. Door tijdens haar studie een bijbaan aan te nemen als organisator van een symposium kwam ze erachter dat het organiseren van evenementen haar goed af ging. Ze heeft haar hart gevolgd en is hierin verder gegaan. Dat raadt ze dan ook iedereen aan, volg je hart! “Het is erg lastig om te bedenken wat je later wil doen. Ervaring is belangrijk om hier achter te komen. Vroeger werd er veel uit boekjes geleerd, en nu ga je het veld in. Je leert jezelf kennen door ervaringen (mooie en minder mooie) op te doen en door mee te lopen. Opleidingen bieden hier gelukkig nu meer ruimte voor. Onderwijs en bedrijfsleven kunnen niet meer zonder elkaar!”.

We zijn blij met de komst van Ingrid en wensen haar heel veel succes en plezier bij het OTP!

Met Ingrid of collega’s in contact komen?

Team